Fotomākslinieks Jurijs Berdņikovs piedāvā mīlestībai veltītu izstādi Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Katra cilvēka dzīvē ir tādi mirkļi, kurus gribās saglabāt ne tikai atmiņā, bet arī fotogrāfiju veidā, lai pēc tam varētu tās pārskatīt.

Jurijs Berdņikovs ir viens no tiem cilvēkiem, kuri prot iemūžināt dzīves skaistākos mirkļus. Tādēļ šodien, 18.janvārī, Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā tika atklāta fotomākslinieka izstāde „Just love... 2.daļa”.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka atzīmēja, ka uzņemt kāzu fotogrāfijas ir īsta māksla. Šajā gadījumā ir par maz ar labu tehniku, jāprot saskatīt īpašos momentus, un tas ir talants. „Bieži vien laulības noslēgšanas ceremonijas tiek uzsāktas ar nokavēšanos, jo jaunlaulātie ilgi aplūko pie sienām esošās Berdņikova fotogrāfijas”, - pastāstīja Soldatjonokas kundze.

Jurijs Berdņikovs piedāvā apmeklētāju uzmanībai 20 fotogrāfijas, kuras ir veltītas vienai no skaistākajām un nozīmīgākajām dienām – kāzu dienai. Izstādes autors pastāstīja, ka, lai pēc tam varētu izvēlēties ap 300 fotogrāfijām, katrās kāzās tiek uzņemtas ap 3500 fotogrāfijām.

„Svarīgi „noķert mirkli”, atspoguļot cilvēka raksturu, viņa noskaņojumu un kopējo atmosfēru. Kāzu fotogrāfijas jāuzņem ļoti ātri – fotogrāfam jāprot ātri reaģēt un būt gatavam. Tāpēc maldās tie, kuri uzskata, ka fotografēt kāzas ir vienkārši. Esmu no tiem cilvēkiem, kuri ar vienu pirksta kustību var sabojāt cilvēkam dzīvi, uzņemot sliktu fotogrāfiju”, - pastāstīja Jurijs Berdņikovs.

Fotomākslinieks nodarbojas gan ar kāzu fotogrāfiju, gan labprāt nodarbojas arī ar pirmskāzu fotosesijām, veidojot savdabīgas Love Story, veido portfolio, fotografē bērnus, nodarbojas ar komercfotogrāfiju.

Kā jebkurš profesionālis Jurijs atrodas pastāvīgajos radošajos meklējumos – uzlabo savu meistarību un izmanto visas iespējas, lai paaugstinātu savu kvalifikāciju.

Pēc viņa kolēģu vārdiem, kuri viņa ciena un mīl, viņš ir labs fotogrāfs, kurā fotogrāfijās redzams katra cilvēka stāsts.
 



Написать комментарий