Pašvaldības uzņēmumi, valsts organizācijas un privātfirmas Daugavpilī tiek aicinātas pieteikt vakances „Ēnu dienai”

foto: ves.lv
foto: ves.lv

Pirmdien, 14.janvārī, sākās vakanču pieteikšana ikgadējai karjeras izglītības akcijai „Ēnu diena”, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē paziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes karjeras konsultante Santa Čeirāne.

Akcija notiks pēc mēneša – 13.februārī, līdz 23.janvārim Daugavpils uzņēmumi un organizācijas ir aicinātas reģistrēties un pieteikt vakances mājas lapā www.enudiena.lv.

Vispārizglītojošo skolu skolēnu pieteikumi „Ēnu dienai” tiks pieņemti no 23. līdz 30.janvārim. Skolēniem jāaizpilda motivācijas vēstule, kurā īsi jāpaskaidro, kāpēc viņi vēlas „ēnot” tieši šo personu. Līdz 5. februārim uzņēmumiem būs jāapstiprina izvēlētās „ēnas”.
Pēc Santas Čeirānes vārdiem, pagājušajā gadā Latvijā kā Ēnu devēji bija reģistrējušies 423 uzņēmumi, kopumā piedāvājot 4899 ēnošanas vakances. Uz piedāvātajām vakancēm kopumā pieteicās 10 000 skolēnu jeb divas reizes lielāks interesentu skaits.

Atgādināsim, ka „Ēnu diena” ir visā pasaulē populārs pasākums skolēniem, kas tiek veltīts karjeras izaugsmes jautājumiem. Skolēniem rodas iespēja „ēnot” pašvaldību, uzņēmumu un citu organizāciju darbiniekus, pavadot kopā viņu darba dienu, iepazīstoties ar viņu pienākumiem un darba specifiku.

Pagājušajā gadā viens no „Ēnu dienas” rīkotājiem bija Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, kurš piedāvāja 64 skolēniem iepazīties ar 14 pilsētas uzņēmumu darbu. Vairākas „ēnas” apmeklēja Daugavpils universitāti un citas valsts struktūras.

Iepriekšējos gados vispieprasītākās profesijas bija sabiedrisko attiecību speciālisti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, veselības aprūpes speciālisti, grāmatveži, kultūras un mākslas, izglītības un zinātnes jomu darbinieki.
 


Написать комментарий