Būvnieki: „Gaismas pils” būvniecības procesā ietaupīti 3 miljoni latu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Patlaban jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka jeb "Gaismas pils" ir uzbūvēta par 90%, tādējādi līdz ēkas pabeigšanai jāveic vien 10% būvdarbu, informēja pilnsabiedrības "Nacionālā būvkompāniju apvienība" (NBA) padomes loceklis Ainārs Pauniņš.

Tāpat viņš norādīja, ka būvniecības procesa laikā ir ietaupīti aptuveni trīs miljoni latu.

"Tas ir paveikts, veicot darbu optimizāciju un pārmērīšanu, tādējādi ietaupot vairākus miljonus latu, ko veido izmaksu samazinājums gandrīz visās pozīcijās. Jāatzīmē, ka ekonomiskās krīzes ietekmes dēļ notika būvniecības tempu samazinājums un arī šajā periodā būvdarbi tika veikti saskaņā ar apstiprinātu grafiku," sacīja Pauniņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka patlaban steidzami nepieciešams risinājums situācijai ar infrastruktūras iepirkuma apturēšanu, pretējā gadījumā tikšot kavēti ēkas iekšdarbi.

"Mēs kategoriski noliedzam iepriekš izteiktos apgalvojumus un vēlreiz uzsveram - būvdarbi vienmēr ir noritējuši saskaņā ar darbu grafiku, kuru esam parakstījuši ar ēkas pasūtītāju.

NBA vienmēr ir iekļāvusies noteiktajos termiņos, un tas ir palīdzējis būt tur, kur esam šobrīd, kad līdz ēkas pabeigšanai ir atlikuši tikai 10% būvdarbu," norādīja Pauniņš.


Написать комментарий