Šogad Daugavpilī tiks uzlaboti dabisko vajadzību kārtošanas apstākļi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inesa Antoševska portālu Gorod.lv informēja, ka šovasar pilsētā tiks palielināts biotualešu skaits.

Kā arī, ņemot vērā citu pilsētu praksi, iepirkumā par biotualešu uzstādīšanu un apsaimniekošanu iekļautas arī mobilās izlietnes, kuras līdz ar papildus biotualetēm tiks uzstādītas dažādu pilsētas svētku laikā.

Saskaņā ar tehnisko dokumentāciju, šogad tualetes un ģērbtuves tiks uzstādītas Lielo Stropu ezera un Šūņu ezera pludmalēs. Izņemot ierastās vietas, biotualetes tiks uzstādītas Slavas skvērā (3 biotualetes) un Vienības laukumā aiz eglēm (5 biotualetes). I.Antoševska atzīmēja, ka biotualešu nepieciešamība Slavas skvērā radās pēc bērnu rotaļu laukuma ierīkošanas. Savukārt, par nepieciešamību uzstādīt biotualetes centrālajā laukumā paziņoja Tūrisma informācijas centrs.

No 1.aprīļa pilsētā tiks uzstādītas arī divas komfortablas biotualetes, kuras, tāpat kā pērn, atradīsies Dubrovina parkā netālu no Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta nodaļas un Centrālajā parkā netālu no Šaha kluba.

Kopumā dažādos pilsētas mikrorajonos tiks uzstādīta 41 biotualete, 2 biotualetes invalīdiem, 7 ģērbtuves. Minēto koplietošanā esošo vietu apsaimniekošana pilsētai izmaksās 12 560 latus.
 


Написать комментарий