Aptauja: Iedzīvotājiem trūkst informācijas par Valsts kontroliera amata kandidātēm

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Esošās Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas pilnvaru termiņš Valsts kontroles (VK) vadītājas amatā beigsies 21.janvārī.

Šobrīd VK vadītājas amatam ir izvirzītas divas kandidātes - Iveta Rutkovska un Elita Krūmiņa. Pētījumu kompānija "GfK" sadarbībā ar "LNT" raidījumu "Top10" veica aptauju, lai noskaidrotu, kuru no Valsts kontroliera amatam izvirzītajām kandidātēm atbalstītu Latvijas iedzīvotāji.

Zvērinātai advokātei Ivetai Rutkovskai savu atbalstu šobrīd sniegtu 5% respondentu, savukārt pašreizējo VK padomes biedri Elitu Krūmiņu atbalstītu 16% aptaujāto, kamēr 4% izvēlētos pavisam citu kandidatūru.

Lielākā daļa aptaujāto (65%) norādījuši, ka kandidātes ir mazpazīstamas, līdz ar to trūkst informācijas, lai spriestu, kuru no kandidātēm viņi vēlētos atbalstīt. Tikmēr 10% norādījuši, ka šajā jautājumā viņiem nav konkrēta viedokļa.
Par aptauju: Interneta aptauja tika veikta no 2012.gada 10. līdz 11.janvārim, "GfK" interneta platformā aptaujājot 1006 respondentus vecumā no 18 gadiem.
Par "GfK": "GfK Custom Research Baltic" ir starptautisks "GfK" grupas uzņēmums, kura galvenās darbības sfēras ir tirgus un socioloģisko pētījuma veikšana - datu vākšana, apstrāde, analīze un konsultācijas - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.


Написать комментарий