Zelta globusu balvas pasniegšanā triumfē filmas “Argo” un “Les Miserables”

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

70. "Zelta globusu" balvas pasniegšanas ceremonijā, kas Losandželosā norisinājās 13. janvārī, triumfēja režisora Bena Afleka politiskā drāma „Argo” ar pašu Afleku galvenajā lomā.

 Filma atzīta par gada labāko filmu un Bens Afleks par labāko režisoru.

Jāatgādina, ka filma tika izvirzīta balvai piecās nominācijās.

Trijās no četrām izvirzītajām nominācijām Zelta globusa balvas ieguva mūzikls "Les Miserables"- Labākais mūzikls, labākais mūzikla aktieris Hjū Džekmens, labākā  mūzikla aktrise otrā plāna lomā Anna Hetaveja.

Septiņās nominācijās izvirzītā režisora Stīvena Spīlberga vēsturiskā drāma "Linkolns" ieguva balvu tikai vienā nominācijā - Daniels Dejs- Lūiss tika atzīts par labāko dramatisko aktieri.

Zelta globusu kā labākā dramatiskā aktrise saņēma Džesika Česteina par lomu  režisores Ketrīnas Bigelovas filmā "Zero Dark Thirty".
Par labāko komēdijas vai mūzikla aktrisi tika atzīta  Dženifera Lourensa par lomu  romantiskajā komēdijā "Silver linings playbook".
Kā labākais aktieris otrā plāna lomā balvu saņēma Kristofs Valcs par lomu Kventīna Tarantīno vesternā "Django Unchained", savukārt pats filmas režisors un scenārija autors Tarantīno izpelnījās Zelta globusu par labāko scenāriju filmai.

Par labāko ārzemju filmu atzīta austriešu režisora Mihaela Hanekes filma - "Mīlestība"(Amour).

Zelta globusu par labāko oriģinālmūziku pasniedza filmas „Pī dzīve”( Life of Pi) mūzikas autoram Mihaēlam Dannam.
Kategorijā Labākā dziesma filmai balvu saņēma Adeles izpildītā dziesma "Skyfall" no Bondiādes filmas "Skyfall."

Zelta globusu kā Labākā animācijas filma saņēma filma "Drošsirde" (Brave),
Par labāko televīzijas seriālu tika atzīts seriāls "Homeland", bet seriāla zvaigznes Demians Lūiss un Klēra Deinsa saņēma Zelta globusu kā Labākie aktieri televīzijas drāmā.

Par labākajiem aktieriem televīzijas komēdijā vai mūziklā atzīti Dons Čidls "House of Lies" un Lēna Danhema "Girls".
Savukārt balvu kā labākais mūzikls saņēma kompānijas HBO komēdija "Girls".

Labākās televīzijas filmas gods tika biogrāfiskajai filmai "Gamechange", kas stāsta par Aļaskas gubernatores Sāras Peilīnas piedalīšanos Džona Makkeina prezidenta vēlēšanu kampaņā. Peilīnas lomas atveidotāja Džuliāna Mūra saņēma balvu kā labākā aktrisetelevīzijas filmā.

Savukārt, par labāko aktieri miniseriālā atzīts Kevins Kostners par Anses Hetfīlda lomu miniseriālā "Hatfields и McCoys" .

Balvas kā labākie aktieri seriālu, miniseriālu vai televīzijas filmu otrā plāna lomās  saņēma Megija Smita par Violetas Kroulijas lomu seriālā "Downtown Abbey" un Eds Hariss par senatora Džona Makkeina lomu televīzijas filmā "Game Change."

Īpašo "Cecil B. Mille Award" par mūža ieguldījumu kino industrijā saņēma aktrise Džodija Fostere.

Zelta Globusu balvas tiek uzskatītas par otru prestižāko apbalvojumu pēc ASV Kinoakadēmijas Oskariem. Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas dibināta pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados, sastāv no žurnālistiem un asociācijas locekļiem 55 valstīs. Kopējā Asociācijas locekļu auditorija sastāda ap 250 miljoniem lasītāju.


Написать комментарий