Nigērijā ar bezmaksas mobilajiem telefoniem grib veicināt «lauksaimniecības revolūciju»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nigērijas valdība plāno zemniekiem bez maksas izdalīt 10 miljonus mobilo telefonu, lai sāktu "lauksaimniecības revolūciju". Valdības plānu gan nosoda opozīcija, kura šajā solī saskata balsu pirkšanu pirms 2015. gada vēlēšanām, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mūsu mērķis ir dot iespēju katram lauksaimniekam. Neviens lauksaimnieks netiks aizmirsts. Mēs sasniegsim tos viņu vietējās valodās un izmantosim mobilos telefonus, lai izraisītu informācijas revolūciju, kas vadīs lauksaimniecības revolūciju," BBC citē lauksaimniecības ministra Akinvumi Adesina paziņojumu. Telefoni tikšot iegādāti par nodokļu ieņēmumiem.


Valdības plānu asi kritizē opozīcijā esošā Visas Nigērijas Tautas partija.
Politiskās apvienības ģenerālsekretārs Tidžani Tumsa BBC skaidro, ka shēma ir valdošās Demokrātiskās tautas partijas vēlme sasniegt lauku iedzīvotājus pirms nākamajām vēlēšanām.

Tumsa izteica šaubas, ka plāns varētu veicināt lauksaimniecības izaugsmi un ietekmēt produkcijas apjomus. Viņš norāda, ka šī shēma tikai rada biznesu telefonu sakaru kompānijām.

Aizstāvot valdības nodomus, lauksaimniecības ministrs skaidro, ka Nigērijā ir lielākais mobilo telefonu skaits Āfrikā – aptuveni 110 miljoni - , bet to nav daudziem lauku iedzīvotājiem. Puse no 10 miljoniem kabatas tālruņu tikšot izdalīti sievietēm, norāda Adesins.

"Lauksaimniecība šodien prasa daudz zināšanu un mēs modernizēsim nozari, un piesaistīsim tai jaunus uzņēmējus, un mēs apbruņosim viņus ar modernām informācijas sistēmām," valdības plānu pamato Adesins.


Написать комментарий