Lauku uzņēmēji neizmantoja iespēju tirgot savu produkciju Vienības laukumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Notikušajā preses konferencē novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka lauku uzņēmēji neizmantoja viņiem piedāvāto iespēju prezentēt daugavpiliešiem un pilsētas viesiem savas preces, piedaloties svētku tirdziņā, kas darbojas Daugavpils centrā.

Viņasprāt, stacionāru tirdzniecības vietu ierīkošana Vienības laukumā Ziemassvētkos ir ļoti laba doma. Iespējams, novada uzņēmēji nebija aktivitāti, jo Daugavpils novada dome paziņoja par minēto iespēju par vēlu.

Informācija par tirdziņa darbību pie pilsētas galvenās egles lauksaimniekiem un uzņēmējiem tika nodota ar lauku konsultantu starpniecību, tomēr šo iespēju izmantoja tikai nedaudzi.

Vanda Kezika uzskata, ka lauku uzņēmēju zema aktivitāte varētu būt saistīta arī ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem, kuru dēļ samazinājās arī pircēju skaits. Rezultātā Daugavpils novadu tirdziņā pārstāvēja tikai daži medus tirgotāji un viens amatnieks.

Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas dati liecina, ka šoreiz tirdziņā Vienības laukumā savu produkciju vēlējās tirgot daudzi uzņēmēji no Daugavpils, kā arī citām pilsētām un novadiem, tāpēc brīvdienās laukumā tika uzstādītas papildus tirdzniecības vietas.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas dome tirdzniecības vietas svētku tirdziņā iznomāja bez maksas.


Написать комментарий