Ugunsgrēki posta Austrālijas dienvidu daļu

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Austrālijas dienvidu štatus - Tasmāniju, Jaundienvidvelsu un Viktoriju, pārņēmuši vairāk nekā simts spēcīgi ugunsgrēki, kurus radījis aptuveni 70 km/h spēcīgais vējš, ziņo "CNN".

Nopietni uguns draudi Austrālijā radās otrdienas pēcpusdienā. Pēdējos četros mēnešos Austrālijā temperatūra regulāri sasniedza vismaz 40 grādus pēc celsija, pārspējot 1910. gada karstuma rekordu.

Ugunsgrēku dēļ ir pazuduši vismaz 100 cilvēku, bet vairāki simti jau nogādāti slimnīcā. Valsts vadošās amatpersonas jau ir pasludinājušas ārkārtas stāvokli un likuši cilvēkiem evakuēties no bīstamajiem reģioniem. Austrālijas premjerministre Jūlija Žilarda ieteikusi cilvēkiem būt īpaši modriem, nezaudēt modrību un sekot līdzi notikumiem, lai būtu iespējams paglābties no bīstamajiem ugunsgrēkiem.

Par vainīgo vienā no ugunsgrēkiem Austrālijas policijas pārstāvji min kādu 31 gadu vecu vīrieti, kas nav pienācīgi nodzēsis savā piemājas teritorijā izveidotu ugunskuru, kas līdz šim radījis vienus no lielākajiem postījumiem.

Austrālijas dienvidu reģionā patlaban strādā vairāk nekā 250 ugunsdzēsēju mašīnas, aptuveni 1000 ugunsdzēsēji, pieci tanki, aptuveni 40 lidmašīnas, bet ar to vēl nekas nav līdzēts, jo arī turpmākās dienas laikā vējš, visticamāk, nerimsies, kas radīs jaunus ugunsgrēkus un jaunus draudus cilvēku dzīvībām.


Написать комментарий