Naujenes bērnu nama audzēkņiem Ziemassvētkos uzdāvināja koncertu un milzum daudz dāvanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Ziemassvētkos cilvēki parasti apciemo viens otru un dāvina dāvanas, tāpēc jauniešu organizācijas „Piektais elements” rīkotās labdarības akcijas „Ziemassvētku sapnis” ietvaros Daugavpils skolu skolēni apciemoja Naujenes bērnu nama audzēkņus, uzdāvinot viņiem skaistu koncertu.

3.vidusskolas meiteņu ansamblis priecēja bērnu nama audzēkņus ar Jaungada dziesmām. Vislielākā bija 9.vidusskoloas delegācija: pulciņa „Mana valoda – mans draugs” dalībnieki piedāvāja skatītāju uzmanībai visiem zināmās pasakas „Rācenītis” mūsdienu variantu, citi skolēni dziedāja un spēlēja ģitāru, flautu. Savus priekšnesumus bija sagatavojuši arī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas un 15.vidusskolas skolēni.

Skolēni minēja, ka viņi jau otro gadu Ziemassvētkos ar koncertu apmeklē bērnu namu.

Priekšnesumus sagaidīja ļoti pateicīgi, aplaudēja, dziedāja līdzi dziesmām un labprāt piedalījās Salaveča un Sniegbaltītes konkursos. Koncerta noslēgumā visi dejoja ap eglīti, saņēma dāvanas un kopīgi nofotografējās ar Salaveci un viņa mazmeitiņu.
Jāatzīmē, ka skolēni nebija ieradušies uz bērnu namu ar tukšām rokām: bērnu nama audzēkņiem tika uzdāvinātas labdarības akcijas ietvaros savāktas rotaļlietas un kancelejas preces.

Arī pieaugušie pilsētnieki piedalījās akcijā. Biedrības „Piektais elements” valdes priekšsēdētāja un Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva portālam Gorod.lv pastāstīja, ka viņi otro gadu apmeklē bērnu namus, iesaistot akcijā arī Daugavpils skolēnus un pilsētas firmas. „Prieks, ka šogad uz mūsu aicinājumu atsaucās vairākas skolas, tāpēc koncerta programma bija ļoti daudzveidīga un bērnu nama audzēkņi ieguva jaunus draugus. Katru reizi mums ir cits labdarības objekts, pagājušajā gadā mēs ar koncertu apmeklējām Kalkūnes bērnu namu”, - paziņoja Marjana.

Bērni saņēma dāvanā ne tikai saldumus, bet arī mūsdienīgu tehniku – lielu televizoru, portatīvo datoru un spēļu pierīci, kā arī apģērbu, personīgās higiēnas līdzekļus, rotaļlietas, kancelejas preces un pat izlaiduma kleitas. Pedagogi kā Ziemassvētku dāvanu saņēma kafijas aparātu.

Naujenes bērnu nama direktore Lilita Gasjaņeca pateicās viesiem par dāvanām un koncertu, atzīmējot, ka tas bija ļoti interesants svētku pasākums. Savukārt „Piektā elementa” pārstāvji solīja apmeklēt bērnus Lieldienās un uzdāvināt pavasara svētku simbolu – dzīvu trusi, kurš kļūs par „dzīvā stūrīša” iemītnieku, kurā jau dzīvo kaķi, suņi, papagaiļi, zivtiņas un kāmis.



Написать комментарий