Daugavpils novada dome apmaksās skolēniem brilles, pensionāriem – dzīvokļus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 7.janvārī, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē paziņoja par grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos, kuri attiecas uz sociālo jomu.

Pēc novada domes Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas vārdiem, viena pabalstu kategorija attieksies uz bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm. Pirms mācību gada sākuma viņiem tiks iedalīts pabalsts 15 latu apmērā kancelejas preču iegādei. Tiek plānots arī pabalsts 25 latu apmērā briļļu iegādei skolēniem ar redzes problēmām.

Kā arī novada domes deputāti atbalstīja pabalstus 60 latu apmērā, kuri tiks izmaksāti 80 gadus veciem un vecākiem pensionāriem, neatkarībā no viņu pensijas apmēra. Analoģisku pabalstu saņems ģimene no diviem cilvēkiem, kurā viens no ģimenes locekļiem ir pensionārs, bet otrs – 1. vai 2.grupas invalīds un viņu ienākumi mēnesī nepārsniedz 250 latus.

Šobrīd tiek izstrādāta dokumentācija par pabalstu piešķiršanu Otrā pasaules kara un Afgāņu kara dalībniekiem, kā arī Černobiļas AES avārijas seku likvidatoriem, pabalsts tiks palielināts no pašreizējiem 10 latiem līdz 30 latiem.

Daugavpils novada domes deputāti pieņēma arī lēmumu, ka bērnu un pieaugušo pabalsts būs 35 lati, bet no 2013.gada 1.marta – 40 lati mēnesī. Minēto sociālo pabalstu izmaksai tiek plānots iedalīt teju 60 000 latu.


Написать комментарий