Saeimas deputāte turpina noskaidrot ar Daugavpils pamatskolām saistīto situāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāte Inese Laizāne joprojām pievērš uzmanību jautājumam par Daugavpils Saskaņas un Vienības pamatskolu apvienošanu, par kuru tika runāts pirms kāda laika.

Deputāte informēja portālu Gorod.lv, ka viņa esot tikusies ar vienu no šo skolu direktoru un sarunas laikā noskaidrojusi pamatskolas vadītāja viedokli. Šobrīd Inese Laizāne gaida pilsētas izglītības attīstības koncepcijas jauno redakciju, ar kuru noteikti iepazīsies.
Atgādināsim, ka pagājušā gada rudenī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē tika izveidota fokusa grupa, kura izstrādā Daugavpils vispārizglītojošo iestāžu attīstības koncepciju 2013.-2017.gadam.

Pēc Pārvaldes metodiķes vārdiem, šīs koncepcijas mērķis ir pilsētas teritorijā dzīvojošo skolēnu ilgtermiņa izglītības vides radīšana. Koncepcijas ietvaros tiks domāts par skolēna izglītību, sākot no bērnības un beidzot ar viņa iesaistīšanos darba tirgū. Minētā dokumenta izstrādē piedalījās skolu direktori, pedagogi, skolēni un viņu vecāki, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, Daugavpils universitātes studenti un pasniedzēji.

Tika plānots, ka šī gada sākumā ar koncepciju varēs iepazīties gan pilsētas skolu administrācijas, gan Saeimas deputāte.


Написать комментарий