Daugavpils attīstības programma 2014.-2020.gadam tiks apspriesta ar pilsētniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Eiropas Sociālā fonda projekta „Daugavpils pilsētas pašvaldības attīstības plānošanas kapacitātes paaugstināšana” ietvaros piesaistītajiem ekspertiem uzsākusi darbu pie Daugavpils attīstības programmas 2014.-2020.gadam pirmās redakcijas izstrādes.

Eksperti plānošanas jomā izstrādāja programmas divas daļas – pašreizējas situācijas raksturojumu un analīzi un stratēģisko daļu. Pirmajā daļā iekļauta informācija par dažādām jomām – dabu un kultūrvēsturiskajām vērtībām, iedzīvotājiem un dzīves vidi, tehnisko infrastruktūru, ekonomiskās aktivitātes resursiem utt. Pirmajā daļā tika izmantota pašvaldības struktūru, valsts struktūru sniegtā informācija, pilsētnieku un uzņēmēju aptauju rezultāti, darba grupu semināru rezultāti.

Otrā daļa ir stratēģiskā: pamatojoties uz iegūto informāciju tika noteiktas pašvaldības darbības prioritātes un virzieni, pilsētas redzējums, programmas saskaņošana ar augstā līmeņa plānošanas dokumentiem. Darbību plānā iekļauts konkrētu darbību apraksts, izpildītāji, finanšu resursi un inovāciju plāns trim gadiem.

Ar plānošanas dokumentu izstrādi nodarbojās darba grupa, kuras uzdevums bija nodrošināt projekta pirmās redakcijas regulāru izskatīšanu, precizējot un savlaicīgi novēršot tās neprecizitātes. Tiek plānots organizēt 8 grupas sapulces laika posmā no 2012.gada decembra līdz 2013.gada novembrim. Rezultātā gada vidū tiks pabeigta attīstības programmas pirmā redakcija, kuru plāno publiski apspriest.

Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa paziņoja, ka šogad par minēto projektu sabiedrībai tiks sniegts vairāk informācijas, jo tas paredz izstrādāto dokumentu publisku apspriešanu. Pagājušajā gadā, sagatavojot sākotnējo informāciju, kas bija nepieciešama plānošanas dokumentu izstrādei, programmā arī tika iesaistīta sabiedrība, kuras pārstāvji darbojās fokusa grupās, izsakot savu situācijas redzējumu dažādās pilsētas dzīves jomās, tomēr par to netika īpaši ziņots.

Projekta izmaksas ir 25 000 latu, to pilnībā finansē Eiropas Sociālais fonds. Projekts tika uzsākts 2010.gadā, tiks pabeigts 2014.gada jūnijā.


Написать комментарий