Slavenais detektīvs svin dzimšanas dienu

foto: worknlife.lv
foto: worknlife.lv

Sestdien Rīgā jau otro gadu tiek svinēta izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas diena, kas, kā pasākumam veltītajā preses konferencē pauda mārketinga aģentūras "PR Linija" pārstāve Irena Drozdova, ar laiku varētu kļūt par tādiem kā pilsētas svētkiem.

Šajā dienā visiem angļu rakstnieka Artura Konana Doila slaveno stāstu cienītājiem ir iespēja pārvērsties par pašu izmeklētāju vai kādu citu literāro tēlu. Labākos sagaida balvas, bet visiem dalībniekiem ir garantēta jautrība un neaizmirstamas atmiņas. Turklāt programmā ir paredzēti daudzi svētku pasākumi, kuros varēs piedalīties ikkatrs svētku apmeklētājs.

Izmeklētāja dzimšanas dienā plkst.13 iecerēts tradicionālais "Šerloku Holmsu" gājiens no pilsētas centra līdz Vecrīgai, kura laikā tiks noteikts labākais Holmss un labākais romāna tēls. Gājiens noslēgsies ar svētku ceremoniju pie slavenās Šerloka Holmsa mājas "Beikerstrītā 221B" jeb Vecrīgā, Jaunielā 24.

Doma laukumā notiks angļu suņu parāde un tradicionālā britu ēdiena - auzu pārslu putras ar džemu - baudīšana, bet Vecrīgas kafejnīcās pēcpusdienā notiks tradicionālā angļu tējas dzeršana.

No 1979.gada līdz 1986.gadam Rīgā notika režisora Igora Masleņņikova filmas "Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi" uzņemšana, kurā galveno lomu atveidoja Vasīlijs Livanovs, un mazā Vecrīgas ieliņa ļoti veiksmīgi pārtapa par Londonas Beikerstrītu.

Tieši Livanova atveidotais Holmsa tēls ir atzīts par pasaulē īstāko un dižciltīgāko, bet Anglijas Karaliene aktierim piešķīra Britu Impērijas ordeni. Tāpēc Šerloka Holmsa dzimšanas diena tiek svinēta tieši Rīgā.


Написать комментарий