Ļimonovs aicina Depardjē pievienoties demonstrācijai pret Putinu

foto:  i.obozrevatel.ua
foto: i.obozrevatel.ua

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu piešķirt pilsonību slavenajam franču aktierim Žerāram Depardjē krievi uztvēruši ar neticību un ne bez ironijas. Par to liecina ieraksti sociālajos tīklos.

Piemēram, ekstrēmais politiķis Eduards Ļimonovs, kas savulaik bija neofašistiskās Nacionālbioļševiku partijas līderis, savā blogā aicinājis Depardjē 31.janvārī ar jauno Krievijas pasi kabatā ierasties pret Putinu plānotajā demonstrācijā Maskavas Triumfa laukumā.

"Mūsu franču draugs: te ir ielūgums uz īstu vēsturisku lomu," atzīmējis Ļimonovs, norādot, ka Depardjē varētu dzīvē atkārtot savu slaveno franču revolucionāra Žorža Dantona lomu un pievienoties opozīcijas protestētājiem Krievijā.

"Uz viņu atstājusi iespaidu mūsu demokrātija - viņš pilnībā zaudējis prātu," vēsta kāda Vladimira Sokolova ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Sociālajos tīklos daudz jokots arī par Depardjē kā pensionāra potenciālo dzīvi Krievijā.

"Mēs satiksim viņu stumjam ratiņus veikalā, rindā pēc asinsanalīzēm poliklīnikā vai sociālā dienesta birojā," populārās radiostacijas "Eho Moskvi" mājaslapā norādījis žurnālists un blogeris Antons Orehs.

Žurnālists arī atzīmējis, ka Depardjē tagad pienākas uzrunāt tēva vārdā kā Žerāru Renēviču, jo viņa tēva pirmais vārds ir Renē.

"Es esmu gatava ļaut viņam reģistrēties savā dzīvoklī, viņš var palikt, cik ilgi vēlas," sociālajā tīklā "Twitter" paziņoja TV programmu vadītāja Tīna Kandelaki.

Tikmēr daudzi interneta lietotāji pauduši šaubas par šīs pilsonības piešķiršanas lietas morālajiem aspektiem.

"Depardjē parādīja, ka mīl naudu vairāk nekā tēvzemi. Dosim pases visiem, kam ir daudz naudas un kas nevēlas maksāt nodokļus mājās!" atzīmējis blogeris Antons Orehs.

Jāpiebilst, ka parasti pilsonības piešķiršanas jautājuma izskatīšana Krievijā ilgst krietni ilgāku laiku, pat vairākus gadus.

Dzejnieks Ļevs Rubinšteins tikmēr brīdinājis Depardjē, ka viņa Krievijai samaksātā nodokļu nauda aizies "gorillām ar stekiem, kuri priecīgi piekauj jaunus vīriešus un sievietes un vecas dāmas".

Kā ziņoja portāls Mixnews, Depardjē pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi sakarā ar došanos "nodokļu trimdā" uz Beļģiju.

Savukārt šonedēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis pavēli par Krievijas pilsonības piešķiršanu Depardjē.

Depardjē jau pateicies par Kremļa lēmumu, apliecinājis savas siltās jūtas pret Putinu un nodēvējis Krieviju par "dižu demokrātiju".


Написать комментарий