Latvijā dibina šokolādes muzeju

foto: spoki.lv
foto: spoki.lv

Šokolādes trifeļu ražotāja SIA "Pure Chocolate" līdzīpašnieki Aivars un Pēteris Žimanti nodibinājuši jaunu uzņēmumu SIA "Šokolādes muzejs", ziņo biznesa portāls "Nozare.lv".

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 tūkstoši latu, un tas reģistrēts Tukuma novada Pūres pagastā. Žimantiem katram pieder 50% uzņēmuma kapitāldaļu.

Kā atzina Pēteris Žimants, Šokolādes muzejs izveidots ar mērķi popularizēt uzņēmuma produkciju un tas atradīsies pašreizējā "Pure Chocolate" administrācijas ēkā.

"Jau iepriekš interese par produkciju bija tik liela, ka nolēmām atdalīt ekskursijas uzņēmumā kā atsevišķu biznesu. Pērn ražotni apmeklēja ap 7 tūkstošu interesentu, un plānojam, ka pēc muzeja atvēršanas februārī šis rādītājs teju divkāršosies. Tiks organizēta ekspozīcija par uzņēmuma vēsturi, notiks ekskursijas, trifeļu degustācijas, kā arī būs iespēja pašiem veidot šokolādes konfektes," sacīja Žimants.

Viņš arī norādīja, ka Šokolādes muzejs varētu būt veiksmīgs projekts potenciālo klientu piesaistei, jo uzņēmumā strādās "spēcīga mārketinga komanda trīs cilvēku sastāvā".

Tāpat Žimants pavēstīja, ka februāra nogalē tiks likti pamati jaunajai ražotnei, kuras nodošana ekspluatācijā plānota jau šī gada septembrī.

"Jaunajā rūpnīcā ieguldījām nedaudz vairāk nekā divus miljonus latu, no kuriem daļa ir Eiropas Savienības līdzfinansējums, daļa - pašu līdzekļi. Plānotā jauda būs trīs reizes lielāka nekā patlaban, sasniedzot 50 tonnas trifeļu mēnesī," atzina uzņēmējs.

Jāpiebilst, ka produkcijas noiets apmēram 80% apjomā plānots eksporta tirgos Eiropā, kā arī Japānā un Austrālijā, kur pērn izdevies "veiksmīgi nostabilizēties".


Написать комментарий