Valsts policija svētkos pastiprināti kontrolēs pirotehnikas tirdzniecību

foto midcoaststation.com
foto midcoaststation.com

Lai svētki tiktu aizvadīti bez starpgadījumiem, tuvojoties nākamajām garajām brīvdienām, Valsts policija aicina ikvienu atcerēties elementāru drošības formulu – pareizi lietot pirotehniku, iegādāties to licencētās vietās, nesēsties pie stūres alkohola reibumā, ievērot drošu braukšanas ātrumu, tāpat pieskatīt bērnus un būt uzmanīgiem, kāpjot uz ledus, informē Valsts policija.

Svētku laikā policija pastiprināti uzraudzīs pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību. Tiks kontrolētas tirdzniecības vietas, lai novērstu pirotehnisko izstrādājumu nelikumīgu realizēšanu, kā arī to nonākšanu tādu personu rokās, kas nav sasniegušas likumā noteikto vecumu.

Saistībā ar pirotehnikas lietošanu policija aicina neaizmirst par riskiem, kas slēpjas gan nepietiekamās zināšanās par tās atbilstošu lietošanu, gan arī pirotehnikas kvalitātē. Ja esat nolēmuši svinību laikā izmantot pirotehnikas izstrādājumus, aicinām:

pirotehniskos izstrādājumus iegādāties tikai uzņēmumos, kam ir izsniegta atbilstoša licence un nekādā gadījumā neiegādāties tos no privātpersonām, kas tirgo nezināmas izcelsmes nesertificētus izstrādājumus;

  • pirms pirotehnisko izstrādājumu lietošanas rūpīgi izlasīt lietošanas pamācību un iegaumēt drošības noteikumus;
  • nepieļaut, ka pirotehniku lieto bērni un savlaicīgi izskaidrot šo līdzekļu lietošanas bīstamību, kā arī neatstāt tos bērniem pieejamās vietās. Pat brīnumsvecītes ieteicams lietot vecāku klātbūtnē, lai nezināšanas, bravūras vai nevērības rezultātā neizceltos nelaime, kuras iznākums var būt arī traģisks;
  • nelietot pirotehniku atrodoties alkohola, narkotisko vai citu apreibinošu vielu reibuma stāvoklī;

Informācija par licencēto pirotehnisko izstrādājumu uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem pieejama Valsts policijas mājas lapā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri pamanījuši nelikumīgu pirotehnikas izstrādājumu tirdzniecību, nekavējoties ziņot par to policijai, lai kopīgiem spēkiem laikus tiktu novērstas iespējamās nelaimes.

Svētku dienās Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā, īpašu uzmanību pievēršot gan ceļu satiksmes uzraudzībai, gan sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Būtiskākās policijas prioritātes uz ceļiem – nepieļaut vadītāju sēšanos pie stūres alkohola reibumā un kontrolēt atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Policija reidu laikā ”neredzamajiem” ceļu satiksmes dalībniekiem dalīs atstarotājus un atstarojošās vestes, kuras sagādājis CSDD kopā ar SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia”.
Visbeidzot, dodoties uz publiskiem svētku pasākumiem, aicinām būt tolerantiem un atbildīgiem gan ceļu satiksmē, gan pasākumu norises vietās – pieskatīt bērnus, nekādā gadījumā nelietot pirotehniku pūlī, nekāpt uz ūdenstilpju ledus!

Lai mierīgs un izdevies Jaunais 2013. gads!


Написать комментарий