Sinoptiķi prognozē, ka Ziemassvētku brīvdienās Daugavpilī gaidāms sniegs un sals

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 21.decembrī, plkst.13:12 Daugavpilī, tāpat kā visas valsts teritorijā, tiks piedzīvoti ziemas saulgrieži, un iestāsies astronomiskā ziema. Šī diena būs gada īsākā diena, kas ilgs sešas stundas, 43 minūtes un 30 sekundes, līdz ar to katra nākamā diena kļūs nedaudz garāka.

Iestājusies ziema pilnībā attaisnos savu nosaukumu – līdz pat Ziemassvētkiem Daugavpilī gaidāms sals. Vidējā gaisa temperatūra būs -15...-17 grādi dienā un -21 grādi naktī. Brīvdienās tiek prognozēts apmācies laiks, brīžiem skaidrosies.

Pirmdien, 24.decembrī, gaisa temperatūra varētu nedaudz pazemināties, vēja brāzmas sasniegs 17 metrus sekundē. Visas valsts teritorijā gaidāms sniegs, vietām – lietus.

Neskatoties uz to, ka vairākās Latvijas pilsētās Ziemassvētkos tiek prognozēts atkusnis un lietus, Daugavpilī gaisa temperatūras sastādīs -7 grādus pēc Celsija dienā un -17 grādus naktī. Tomēr sinoptiķu prognozes liecina, ka stipra vēja un augsta mitruma līmeņa dēļ gaidāms ļoti auksts laiks.

Otrajos Ziemassvētkos kļūs siltāk un gaisa temperatūra būs -2 grādi.

Iespējams, ka ceturtdien, 27.decembrī, daugavpiliešiem noderēs lietussargi, jo gaidāmi nokrišņi lietus veidā, kā arī ieteicams būt uzmanīgiem, jo uz ielām varētu būt ļoti slidens.


Написать комментарий