Ņujorkas mērs: ASV ikdienā no šaujamieročiem iet bojā 34 cilvēki

foto politico.com
foto politico.com

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs ierosināja ASV valdību nopietni apskatīt vardarbības problēmu.

„Vardarbība ar šaujamieroču izmantošanu ir nacionālā epidēmija un traģēdija, šeit ir vajadzīga rīcība, nevis vārdi,” preses konferencē pirmdien atzīmēja mērs.
Blumbergs ir publiskojis datus, saskaņā ar kuriem ikdienā ASV vidēji 34 cilvēki iet bojā no vardarbības, kur tiek pielietots šaujamierocis. Par vislabāko risinājumu Blumbergs ir atzinis brīvo šaujamieroču iegādāšanās aizliegumu, to viņš arī ir piedāvājis kongresam. Demokrāts, senators Dains Fainstains ir apsolījis ka pirmajā kongresa darba dienā, jaunajā sastāvā, būs virzīts likumprojekts par šaujamieroču brīvās iegādāšanās aizliegumu .

Šo ideju arī bija izteicis 16.decembrī senators Džozefs Libermans un Konektikutas štata gubernators Dennels Malojs, atzīmē The Washington Post.

Jautājumu par šaujamieroču aizliegšanu sāka asi diskutēt pēc traģiskiem notikumiem Konektikutas štatā, kur 20 gadīgais Ādams Lenzs skolā nošāva 26 bērnus un 4 pieaugušos cilvēkus, bet pirms notikumiem skolā nošāva mājas savu māti, kura bija šaujamieroču kolekcionētāja.

Pēc šī notikuma ASV bija reģistrēti vairāki gadījumi, kur tika izmantoti šaujamieroči. Vairāk nekā 120 tūkstoši ASV iedzīvotāju ir parakstījuši ierosinājumu, kurā iedzīvotāji pieprasa šaujamieroču izmantošanas ierobežojumu ieviešanu.

Ir jāatzīmē tas, ka ASV konstitūcijas otrie grozījumi, atļauj glabāt šaujamieročus.

Materiāli ņemti no telegraf.by


Темы: , , , , ,
Написать комментарий