Daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem

foto newhottopics.blogspot.com
foto newhottopics.blogspot.com

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem  autoceļiem daudzviet ir apgrūtināti. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču snigšanas, brāzmainā vēja un tā izraisītā zemā puteņa laikā brauktuves ātri atkal kļūst sniegotas, veidojas aizputinājumi un apledojums. Vēl joprojām ir iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi, informē Latvijas Valsts ceļi.

Vietām snieg, vēja brāzmas atsevišķos rajonos sasniedz 10- 14 m/s. Gaisa temperatūra no -14ºC līdz -7ºC.

Rīgas apkārtnē, Ainažu, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā autoceļa posma garumā. Brauktuves sniegotas un  vietām apledojušas. Autoceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Veclaicenes virzienā apgrūtināta braukšana ir no Rīgas līdz Līgatnei, tur brauktuve sniegota un apledojusi, tīra un kaisa.

Valkas virzienā apgrūtināta braukšana ir posmos Murjāņi – Braslas tilts un Stalbe – Strenči. Brauktuves tīra un kaisa.

Liepājas virzienā apgrūtināta braukšana visā garumā izņemot posmu Kalnciems – Apšupes krustojums. Brauktuve sniegota un apledojusi, tīra un kaisa.

Pa reģionālajiem autoceļiem zemais putenis un apledojums apgrūtina braukšanu. Apmierinoša braukšana ir Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnēs. Autoceļi sniegoti, vietām aizputinājumi. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Autoceļus tīra nepārtrauktā darba režīmā, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves īsā laika periodā atkārtoti tiek aizputinātas. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa beigām netiek garantēta.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā jau pūtīs mērens vējš, vietām arī nedaudz snigs, joprojām uz autoceļiem atsevišķos posmos var veidoties sniega sanesumi. Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.


Написать комментарий