Irāna esot notvērusi vēl divus ASV bezpilota lidaparātus

foto thenewstribe.com
foto thenewstribe.com

Irāna paziņojusi, ka ir notvērusi vēl divus ASV bezpilota lidaparātus, atsaucoties uz Islāma revolūcijas sardzes korpusu, vēsta aģentūra AP.

Pateicoties pārtvertajiem paraugiem, Irāna sākusi ražot pati savus "ScanEagle" tipa izlūkošanas lidaparātus, paziņojis Islāma revolūcijas sardzes korpusa Jūras spēku admirālis Ali Fadavi.

Irānas ziņu aģentūra IRNA raksta, ka divi lidaparāti notverti vēl pirms decembrī tika ziņots par bezpilota lidaparāta notveršanu virs Persijas līča. ASV vēl nav oficiāli komentējusi šo paziņojumu.

Jau vēstīts, ka decembra sākumā Irāna paziņoja, ka savā gaisa telpā virs Persijas līča ir notvērusi ASV bezpilota lidaparātu "ScanEagle". Savukārt ASV noliedza, ka pēdējā laikā reģionā būtu zaudējusi kādu izlūkošanas lidaparātu.

"ScanEagle" ir zemu izmaksu un augstas izturības bezpilota lidaparāts, ko ražo "Boeing" meitasuzņēmums "Insitu".

Irāna jau iepriekš ir ziņojusi par saviem panākumiem cita tipa bezpilota lidaparātu radīšanā. Septembrī Irāna paziņoja, ka ir radījusi pati savu bezpilota lidaparātu, kura darbības rādiuss aptver gandrīz visu Tuvo Austrumu reģionu. Bezpilota lidaparāta "Shahed 129" ("Liecinieks 129") darbības attālums ir 2000 kilometru un to var aprīkot ar raķetēm un bumbām, paziņoja Irānas Revolucionārā gvarde. Tas ir piemērots izlūkošanas un kaujas uzdevumiem.

Pagājušajā gadā Irāna parādīja ASV bezpilota lidaparātu, kuru esot piespieduši nosēsties ar elektroniskajiem signāliem. ASV uzstāja, ka Irāna nav ieguvusi lidaparātu ne notriecot to, ne izmantojot elektronisko karadarbību vai kibertehnoloģijas. Lidaparātu esot piemeklējusi tehniska kļūme.

Vēlāk Irāna paziņoja, ka mēģinās radīt lidaparāta kopiju. Pagaidām gan nav zināms, vai "Shahed 129" ir kāda līdzība ar ASV lidaparātu.


Написать комментарий