Daugavpils izglītības iestādes pārdala gada laikā ietaupītos līdzekļus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tradicionāli gada beigās pašvaldības iestādes piedāvā Domes deputātiem apstiprināt lēmumus par gada laikā ietaupīto līdzekļu pārdali. Tādēļ kārtējās sēdes laikā Domes deputāti apstiprināja grozījumus dažādu izglītības iestāžu līdzekļu sadalē. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālam Gorod.lv paziņoja, ka pilsētas izglītības iestādes darbojas ļoti taupīgi, un ietaupītie līdzekļi tiks izmantoti racionāli – tiks sakārtota to infrastruktūra.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Finanšu un grāmatvedības daļas vadītāja Sandra Zelča minēja, ka ir grūti pateikt, kā visbiežāk tiek taupīts, šāda veida tendence nav noteikta.

Piemēram, pirmsskolas izglītības iestādes parasti taupa, iegādājoties kaut ko lētāk, nekā bija plānots, paši uzņemas papildfunkcijas (piemēram, paši izveido savas iestādes mājas lapu). Ietaupītie līdzekļi pārsvarā tiek izmantoti remontdarbiem, inventāra iegādei.

Runājot par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi, struktūrai izdevies ietaupīt, jo tika no jauna noslēgti līgumi, kā rezultātā sakaru pakalpojumi tiek izmantoti uz izdevīgākiem nosacījumiem. Izdevies ietaupīt arī uz degvielas rēķina, minētā iespēja radās pēc lēmuma pieņemšanas par skolēnu bezmaksas braucieniem sabiedriskajā transportā, rezultātā autobuss vairs neved skolēnus uz skolu no Grīvas un Judovkas.


Написать комментарий