Mairis Briedis domā tikai par uzvaru 'Bigger's Better' superfinālā

foto Zigismunds Zālmanis (Nikon)
foto Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Viens no Latvijas labākajiem bokseriem Mairis Briedis šīs nedēļas nogalē paredzētajā turnīra "Bigger's Better King 2012" superfinālā plāno cīnīties tikai par uzvaru.

Briedis būs viens no astoņiem kandidātiem uz "Bigger's Better King 2012" čempiona titulu un 30 000 ASV dolāru. Latviju šajā šovā piektdienas vakarā vēl pārstāvēs Konstantīns Gluhovs. Sacensības tiešraidē translēs "Eurosport".

Briedis aktīvi šobrīd aizvada treniņus un ringā izies tikai un vienīgi ar mērķi uzvarēt. "Nav jēgas iet ar citiem mērķiem. Tikai uzvarēt," vēlreiz apstiprina bokseris. Jautāts par to, kā vērtē gatavību šim turnīram, sportists teic, ka ir pilnīgi gatavs. "Esam ilgi trenējušies šim superfinālam. Esmu pilnīgi gatavs gan psiholoģiski, gan fiziski."
Līdzīgās domās ir arī Brieža treneris Sandis Kleins. "Piektdien pabeidzām sparingus, viss fiziskais darbs ir izdarīts, esam izgājuši lielo ciklu un Mairis ir gatavs. Atlikušajās dienās paredzēti viegli treniņi tonusa uzturēšanai un tad jau pēdējā nakts, kurā viss atkarīgs no paša Maira."

Vērtējot iespējamos pretiniekus, treneris atzīst, ka visi septiņi ir ļoti labi bokseri. "Treniņos esam strādājuši ar dažādām metodēm, lai pielāgotos iespējamo partneru cīņas stilam, jo katrs sportists ir ar savu tehniku, savām auguma, spēka un ātruma īpatnībām. Strādājām tā, lai Mairis būtu gatavs cīnīties ar jebkuru no viņiem." Labs ātrums, reakcija un spēcīgs sitiens – tās trenera Kleina skatījumā ir Brieža spēcīgās puses.

Savu dalību "Bigger's Better" superfinālā Mairis Briedis nodrošināja, uzvarot Kipras posmā šī gada jūlijā. Kopš tā laika, gatavojoties nākamajām cīņām, augustā un oktobrī bokseris aizvadījis treniņnometnes Austrijā, Alpu kalnos pie brāļiem Kļičko. Tur viņš intensīvi trenējās un sparingoja ar brāļiem Kļičko. Pēdējo cīņu M. Briedis aizvadīja 20. oktobrī "Arēnā Rīga", kur divos raundos uzvarēja vācieti Marko Angermanu.

Briedis kopš savas karjeras uzsākšanas 2009. gadā līdz šim aizvadījis 15 cīņas, no tām 14 uzvarējis.

"Bigger's Better" turnīrā labākais bokseris tiek noskaidrots viena vakara laikā pēc izslēgšanas sistēmas - turnīru uzsāk astoņi bokseri ar ceturtdaļfināla cīņām (tās tiek noteiktas ar izlozes palīdzību), savstarpējo cīņu uzvarētāji turpina ar pusfinālu un vakara noslēgumā finālā tiek kronēts viens uzvarētājs. Šajā turnīrā netiek izdalītas svara kategorijas, visi pārstāv vienu absolūto svara kategoriju – supersmagsvaru -, sākot no 91 kilograma līdz pat 150 un vairāk. Katra posma uzvarētājs iegūst 15 000 ASV dolāru, savukārt superfināla uzvarētājs - 30 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

"Bigger's Better" organizēšana ir franču iniciatīva un turnīra astoņi posmi tiek aizvadīti dažādās valstīs. Sportistus, kas piedalās katrā posmā, uzaicina turnīra organizētāji, lielākoties tie ir bokseri, kas nesen uzsākuši profesionālā sporta gaitas.


Написать комментарий