„Gods un kārtība” pārmet partijai „Par dzimto valodu!” paviršu attieksmi pret Latgales problēmām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 8.decembrī, paralēli notika divi pasākumi – partijas „Gods un kārtība” dibināšanas pasākums un partijas „Par dzimto valodu!” rīkotā konference „Latgales autonomija. Tiesiskie, politiskie, ekonomiskie, kultūrvēsturiskie aspekti”.

Partijas dibināšanas sapulce sākās ar 40 minūšu kavēšanos. Cilvēku zālē nebija daudz – nedaudz vairāk par 100. Tomēr pasākuma rīkotāji uzskata, ka viss notika organizēti un lietišķi. Partijas priekšsēdētāja amatā tika iecelts Jurijs Zaicevs, kurš pilsētā zināms kā dažu protesta akciju rīkotājs.

Šajā pat laikā notika arī konference par Latgales autonomijas jautājumiem. Konferencē piedalījās nepilni 40 cilvēki, tostarp arī žurnālisti.

Divu pasākumu rīkošana vienā dienā un gandrīz vienā laikā izsauca vairāku cilvēku neizpratni. Vakarā Ilarions Girs savā blogā uzrakstīja: „Par manā uztverē ar godu nesavienojamu rīcību no saviem kontaktiem esmu izslēdzis Aleksandru Gapoņenko un Juriju Zaicevu. Lai tas paliek Dieva ziņā, mēs neesam draugi. Nedienās cilvēks parāda savu būtību labāk, nekā tad, kad gūst panākumus. Augšā tādus nepieņem un šeit par tādiem nedzied. Diemžēl”. Izrādījās, ka partijas „Par dzimto valodu!” biedriem nebija zināms par līdzgaitnieku plāniem. Jurijs Zaicevs portālam newsbalt.ru paziņoja sekojošo: „Nezināmu iemeslu dēļ partijas „Par dzimto valodu!” vadība nolēma man un Gapoņenko uzvelt vainu par sava organizatoriskā darba trūkumiem, kuri noveda pie konferences izgāšanās. Turklāt jāatzīmē, ka, spriežot pēc viņu līderu izteikumiem, viņi pavirši attiecas pret reģiona problēmām, nepārzinot dažādas nianses”.

Kas tas ir – PR gājiens ar mērķi piesaistīt dažāda veida elektorātu vai specdienestu uzmanības novēršana? Vai kaut kas netika sadalīts, piemēram, vietas sarakstā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās?



Написать комментарий