Daugavpils pilsētas dome apmaksās kancelejas preču iegādi bērnudārza audzēkņiem no maznodrošinātajām ģimenēm

foto unlv.edu
foto unlv.edu

Šī gada 6.decembrī notikušās Finanšu komitejas sēdes laikā, kurā tika apstiprināti jauni pabalstu veidi, deputāts Pēteris Dzalbe pievērsa uzmanību jautājumam par pabalstu kancelejas preču iegādei bērnudārza audzēkņiem no maznodrošinātajām ģimenēm. Deputāts interesējās, kāpēc kancelejas preču iegāde visiem bērnudārza audzēkņiem, ne tikai no maznodrošinātajām ģimenēm, kurām maksās 15 latus gadā, nav iekļauta Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes budžetā.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka minētie izdevumi netika iekļauti budžetā, jo galvenais finanšu dokuments tiek veidots no pašvaldības rīcībā esošiem līdzekļiem.

Portālam Gorod.lv M.Isupova pastāstīja, ka šobrīd tiek izstrādāti Ministru Kabineta noteikumi, kuri nosaka, kuras mācību iestādes uztur valsts un pašvaldība. Tiek plānots, ka individuālos mācību līdzekļus un piederumus (soma, rakstāmie piederumi, burtnīcas, lineāli, mapes utt.) joprojām nodrošinās vecāki.

M.Isupova paziņoja, ka deputāts Pēteris Dzalbe griezās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē ar jautājumu par bērnudārza audzēkņu nepieciešamo individuālo līdzekļu finansējumu. Pēc aprēķiniem tika secināts, ka Pārvaldes budžetā, kuru tika rekomendēts atstāt pagājušā gada līmenī, iespējams paredzēt tikai MK noteikumu ievērošanu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja apliecināja, ka nākamā gada budžets ļaus bērnudārza audzēkņiem nelūgt vecāku palīdzību tādu pirmās nepieciešamības līdzekļu kā ziepju vai tualetes papīra iegādei.

Saskaņā ar Pārvaldes aprēķiniem, pabalstus kancelejas preču iegādei 15 latu apmērā saņems ap 600 Daugavpils bērnudārza audzēkņu. 


Написать комментарий