Latgales izglītības iestādēs strauji pieaug saslimšana ar zarnu trakta vīrusiem: tiek slēgtas skolas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Saņemot informāciju no dažādām Daugavpils un Latgales izglītības iestādēm par to, ka daudzi bērni paliek mājās sliktās pašsajūtas, vemšanas un citu zarnu trakta vīrusu simptomu dēļ, portāls Gorod.lv griezās pēc informācijas Latvijas Slimību kontroles un profilakses centrā, kurā mums apstiprināja, ka slimību dēļ Latgalē tika slēgta viena skola, un Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs daudziem bērniem tika reģistrēti zarnu trakta vīrusu gadījumi.

Slimību kontroles un profilakses centra preses dienests ziņo, ka patlaban Latgales epidemiologiem esot aktīvs darba periods un neesot daudz laika, lai informētu Rīgas kolēģus par saslimstību reģionā.

No speciālistiem saņemtā informācija liecina, ka ar neskaidras etioloģijas zarnu trakta vīrusiem laika periodā no 14. līdz 29.novembrim saslimuši Viļānu vidusskolas 44 skolēni, vienam no viņiem laboratoriski apstiprināta saslimšana ar rotavīrusu. Saslimšana izplatās sadzīves kontaktu ceļā, epidemiologu darbs turpinās un skolai ir sniegtas visas nepieciešamās profilakses rekomendācijas. Infektologu rīcībā esošā informācija liecina, ka skola tika slēgta 22.novembrī.

Attiecībā uz Daugavpili tiek ziņots, ka saslimstības gadījumi reģistrēti divās Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādē Nr.20 reģistrēti 11 saslimšanas gadījumi ar noravīrusu bērniem no 4 dažādām bērnudārza grupām. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādē Nr.14 reģistrēti 5 saslimšanas gadījumi ar neskaidras etioloģijas zarnu trakta vīrusiem bērniem. Bērnudārziem ir sniegtas visas nepieciešamās profilakses rekomendācijas.

Infektoloģi atzīmē, ka norovīrusu saslimšanas gadījumu skaits vienmēr pieaug gada aukstajos mēnešos. Statistikas dati liecina, ka pasaulē ik gadu no rotavīrusa iet bojā 610 tūkstoši bērnu (5% gadījumos tie ir bērni līdz 5 gadu vecumam). Tā ir vīrusa infekcija, ar kuru visbiežāk slimo bērni, it īpaši vecumā līdz diviem gadiem.


Написать комментарий