Mazumtirdzniecības apgrozījums oktobrī turpinājis samazināties

foto birth.com.au
foto birth.com.au

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājies par 1,4%. Salīdzinot ar pērnā gada oktobri apgrozījums gan ir pieaudzis par 9,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Oktobrī, salīdzinot ar septembri pārtikas preču mazumtirdzniecība saruka par 0,5%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecībā kritums bija par 1,8%. Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada oktobrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 0,6%.

Salīdzinot ar 2011.gada oktobri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 9,2%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija par 1,4%, bet nepārtikas preču tirdzniecības apjomi palielinājās par 12,7%, tajā skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība pieauga par 12,4%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada oktobri pieauga par 9,8%.

Jau ziņots, kas septembrī, salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 0,4%, bet augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 1%.

Pēc ievērojama krituma 2009. un 2010.gados, pērn visa gada laikā mazumtirdzniecības apgrozījums salīdzināmās cenās, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 4,6%, tajā skaitā, pārtikas preču tirdzniecības uzņēmumos gada laikā tas pieaudzis par 1,3%, bet nepārtikas - par 6,2%.


Написать комментарий