Daugavpils pilsētas domē par godu Centra vidusskolas 50 gadu jubilejai tika apbalvoti tās labākie darbinieki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 29.novembrī, Daugavpils pilsētas domē sveica Centra vidusskolas kolektīvu, šogad skola svin 50 gadu jubileju.

Domes Lielajā zālē bija pulcējušies pedagogi, vecāki, skolēni, skolas darbinieki, pasākumu atklāja Latviešu kultūras centra Daugavpils akordeonistu orķestris Tatjanas Saratovas vadībā. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apsveikuma runā no sirds pateicās pedagogiem par enerģiju, iedvesmu un sirds siltumu, kurus viņi dāvā saviem audzēkņiem. „Laiks gāja uz priekšu, mainījās skolas nosaukumi, nāca un gāja pedagogi un skolēni, tomēr viens palika nemainīgs un tā ir augsta izglītības kvalitāte”, - atzīmēja Domes priekšsēdētāja.

Pēc pirmā vicemēra Vitālija Azareviča domām, 4.vidusskolai, Centra ģimnāzijai un Centra vidusskolai ir ar ko lepoties, to absolventi dzīvo un strādā gandrīz katrā Latvijas pilsētā, bet pedagoģiskais kolektīvs joprojām ir aktīvs un radošo ideju pilns.

Centra vidusskolas direktore Nadežda Hetmane apsveica savu kolektīvu skaistajā jubilejā un ar nelielas prezentācijas palīdzību atgādināja skolas attīstības pamatposmus. 4.vidusskola darbu sāka 1962.gadā, pēc dažiem gadiem kļūstot par fizikas un matemātikas skolu, kā arī par Daugavpils pedagoģiskā institūta bāzi. 1980.gadu sākumā skolā tika veidotas arī sporta klases, kuras specializējās volejbolā. 2002.gadā optimizācijas ietvaros skola tika apvienota ar DU eksperimentālo skolu, tā radās Centra ģimnāzija, kuru vadīja Nadežda Hetmane. 2010.gads ir jauns optimizācijas posms, šoreiz skola tika apvienota ar 5.pamatskolu. Atkal tika mainīts izglītības iestādes statuss, jo saskaņā ar Latvijas likumdošanu skola, kurā mācās 1.-12.klašu skolēni, nevar tikt uzskatīta par ģimnāziju, un no 2012.gada 1.augusta izglītības iestādes nosaukums ir Centra vidusskola.

Pasākuma gaitā tika apbalvoti skolas labākie pedagogi. Pateicības raksti no pilsētas vadības vārda tika pasniegti vairāk nekā 20 skolotājiem, divas skolotājas – ķīmijas skolotāja Marina Ravinska un matemātikas skolotāja Jeļena Azareviča – par lielisku darbu saņēma arī Sudraba Goda zīmi.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde arī apbalvoja vidusskolas kolektīva skolotājus, pasniedzot Goda rakstus un ziedus vairāk nekā 20 pedagogiem un skolas darbiniekiem.

Svinīgie pasākumi par godu skolas jubilejai turpināsies arī piektdien, 30.novembrī, - Centra vidusskolā norisināsies svinīgais koncerts.



Написать комментарий