Krāslavas novadu apmeklējušo tūristu skaits pieaudzis par 12%

foto visitlatgale.com
foto visitlatgale.com

Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Tatjana Kozačuka ziņo, ka tika apkopota informācija par tūristu skaitu tūrisma sezonas laikā – no 2012.gada 1.maija līdz 30.oktobrim.

Telefoniskas aptaujas rezultātā informāciju par nakšņojošo cilvēku skaitu tūristu mītnēs iesniedza 22 Krāslavas novada naktsmītnes, 5 amatnieki, 5 interesantas saimniecības, kā arī mini zoodārzs “Akati”, Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs, Krāslavas katoļu baznīca. Kopējais tūristu skaits šajos objektos sastādīja aptuveni 28 000 apmeklētāju, kas ir par 12% vairāk nekā 2011.gadā. Krāslavas novada TIC apkalpoto tūristu skaits, tajā skaitā telefoniski un pa e-pastu sniegtā informācija, šogad pieauga aptuveni par 40%.

Krāslavas novada naktsmītnēs lielākais ceļotāju īpatsvars, tāpat kā 2011.gadā, ir vietējie tūristi (85%) un 15% no kopējā skaita sastāda ārzemnieki. Vērojams ārvalstu tūristu skaita pieaugums. Šogad pirmo reizi Krāslavas novadu tik kuplā skaitā apmeklējuši tūristi no Francijas. Otrajā, trešajā un ceturtajā vietā pēc ārvalstu tūristu skaita atrodas Krievija, Lietuva un Vācija.

Krāslavas novada TIC vadītāja atzīmē, ka šie dati ir aptuveni, jo precīzus statistikas datus ir ļoti grūti aprēķināt. Tūrisma uzņēmēji ne vienmēr precīzi pieraksta apmeklētājus, otrkārt, eksistē, tā saucamais, neorganizētais tūrisms, kad tūristi atbrauc ar savu mašīnu vai autobusu, apskatās populārākos objektus, izstaigā dabas takas, apmeklē kafejnīcas un veikalus.

29.11.2012 , 20:15

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий