Sinoptiķi vakarā sola stipru snigšanu; mobilizē elektriķu brigādes

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu, sākot no dienvidrietumu rajoniem, daudzviet Latvijā ir gaidāma ilgstoša stipra snigšana, prognozē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs". Savukārt AS "Sadales tīkls" jau ir mobilizējis vairākus simtus brigāžu.

Vietām Latvijā stipri snigs vēl arī piektdien dienas laikā. Dažviet putinās, un redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem. Savukārt naktī uz piektdienu dažviet, galvenokārt Vidzemē, snigs ļoti stipri, tādēļ sniega segas augstums palielināsies par 14-18 centimetriem.

Gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādiem pēc Celsija skalas, uz ceļiem veidosies apledojums, bet uz vadiem un koku zariem arī slapja sniega nogulums, prognozē sinoptiķi.

Ņemot vērā šīs dienas slapjā sniega apledojuma veidošanos Vidzemē, kā arī meteorologu prognozes par gaidāmo salu un iespējamu slapjā sniega apledojumu visā valsts teritorijā tuvākajās dienās, AS "Sadales tīkls" mobilizē speciālo tehniku un brigādes pastiprinātam darba režīmam masveida bojājumu situācijas gadījumā nedēļas nogalē, portālu "Delfi" informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Uzņēmuma elektroapgādes potenciālie resursi ir gatavībā, un, avārijas atslēgumu gadījumā, elektroapgādes atjaunošanu var uzsākt vairāki simti brigāžu, kas ir apzinātas darbam visai nedēļas nogalei. Tāpat preventīvi "Sadales tīkls" ir piesaistījis arī darbuzņēmējus valsts reģionos, kas spēs operatīvi iekļauties elektroapgādes atjaunošanā, ja būs tāda nepieciešamība.

Darbam ir sagatavota arī speciālā tehnika nokļūšanai piesnigušās elektrolīniju trasēs -  visurgājēji, sniega motocikli, kvadricikli,; tehnika avārijas atslēgumu novēršanai - hidropacēlāji, traktori, urbji, sagatavoti arī vairāk nekā 60 pārvietojamie ģeneratori.

Uzņēmums atgādina: konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju vai elektroiekārtu tuvumā, piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404.
Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий