Ziemeļkorejā iecelts jauns aizsardzības ministrs

foto members.virtualtourist.com
foto members.virtualtourist.com

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns par aizsardzības ministru iecēlis ģenerāli Kimu Kjoksiku, kurš 2010. gadā vadīja Dienvidkorejas apšaudīšanu, atsaucoties uz Dienvidkorejas amatpersonām, vēsta aģentūra “Reuters”. Informāciju gan nav apstiprinājusi Phenjana.

Aģentūras avoti Seulā uzskata, ka šis solis ir daļa no kadru maiņas armijas vadībā, kas sākta agrāk šogad ar negaidītu armijas ģenerālštāba vadītāja Ri Jongho atcelšanu no amatiem. Analītiķi pieļauj, ka tādā veidā savu varu mēģina nostiprināt jaunas līderis Kims Čenuns.

Jaunieceltais ministrs komandēja Ziemeļkorejas armijas ceturto korpusu Dienvidkorejas Enphendo salas apšaudīšanas laikā 2010. gadā. Apšaudes rezultātā gāja bojā divi Dienvidkorejas karavīri un divi civiliedzīvotāji. Kims Kjoksiks arī esot strādājis par sakaru virsnieku Sīrijā, kas ir viena no retajām Phenjanas sabiedrotajām.

Jau vēstīts, ka jūlijā Ziemeļkorejā no visiem amatiem slimības dēļ atbrīvots armijas ģenerālštāba priekšnieks, kurš bijis tuvs mirušā līdera Kima Čenira sabiedrotais. Eksperi gan apšaubīja, ka slimība varētu būt patiesais militārista atcelšanas iemesls. Tas bija sākums pārmaiņām armijā jaunā līdera vadībā.

Kims Čenuns valsti vada jau pusgadu kopš viņa tēva nāves 2011. gada decembrī un viņa vecums varētu būt zem 30 gadiem. Par varas saglabāšanas garantu tiek uzskatīta kontrole pār armiju, turklāt Kima Čenuna daudz maigākais vadības stils ir devis pamatu pieņēmumiem par iespējamām pārmaiņām autoritatīvajā režīmā, vēsta BBC.


Написать комментарий