Lāču pamatskola un Daugavpils Saskaņas pamatskola īstenoja kopīgo projektu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sabiedrības saliedēšanas projekta „ES TICU, ka ...!” dalībniece skolotāja Natālija Laizāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka sadarbībā ar Daugavpils Lietišķo sieviešu klubu „Olivia” Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “Ārpusskolas pasākumu programma” ietvaros Saskaņas pamatskola izstrādāja divu pamatskolu skolēniem domāto projektu.

Projekta mērķis bija divu skolu – Lāču pamatskolas un Saskaņas pamatskolas – latviešu valodas apguves modeļa izstrāde. Daugavpils Saskaņas pamatskolas 20 skolēni un mazākumtautību skolas – Lāču pamatskolas – 20 skolēni triju mēnešu laikā piedalījās kopīgajos pasākumos.

N.Laizāne pastāstīja, ka 6.-9.klašu skolēni ir apmierināti ar īstenoto projektu, kura ietvaros viņi aktīvi pavadīja septembra brīvdienas, apmeklējot vietas, kas ir latviešu kultūras, vēstures un tradīciju nesējas – Aglonas, Berķeneles un Jūrmalas kultūras objektus. Dalībniekiem projekta aktivitātēs bija nodrošināta iespēja dzirdēt un lietot latviešu valodu ikdienas saskarsmē.

Minētais projekts aptvēra ne tikai 40 skolēnus, bet arī viņu draugus, kuriem arī radās iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, Daugavpils dzīvnieku patversmē, Aglonas bērnu rehabilitācijas centrā un kapu sakopšanas labdarības talkā.

N.Laizāne minēja, ka šāda veida projekts bija nepieciešams, jo Lāču pamatskolas skolēniem diemžēl trūkst ikdienas latviskās kultūrvides, turklāt nozīmīgs faktors ir tas, ka skolu līmenis esot dažāds, viena ir rajona skola un cita – pilsētas. Tāpēc skolotāju novērojumi liecina, ka projektā piedalījušies bērni daudz brīvāk kontaktējas latviešu valodā, nekautrējas par gramatiskajām kļūdām, jūtas brīvāk.

Skolotāji un skolēni cer, ka arī turpmāk tiks organizēti šāda veida pasākumi, kuros tiks iesaistīti arī jaunāko klašu skolēni. N.Laizāne uzskata, ka 4.-5.klašu skolēni ir gatavi iesaistīties šādos pasākumos, jo šī vecuma bērni ļoti ātri apgūst jaunu informāciju un attīsta iemaņas.

29.11.2012 , 15:50

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий