Policija atmasko Austrālijas lielāko kredītkaršu krāpšanas shēmu

foto morgueFile
foto morgueFile

Starptautiskā policijas operācijā ir sagrauta Rumānijas noziedzīgā apvienība, kas ir atbildīga par Austrālijā lielāko kredītkaršu krāpšanas afēru, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Šī ir lielākā datu pārkāpumu izmeklēšana, ko jebkad veikušas Austrālijas tiesībsargājošās iestādes,” BBC citē Austrālijas policijas kibernoziegumu izmeklēšanas operāciju vadītājs Glens Makevens.

Septiņi cilvēki Rumānijā ir apsūdzēti 30 000 Austrālijas kredītkaršu datu zādzībā, kuri izmantoti vairāk nekā 31 miljona ASV dolāru (aptuveni 16,7 miljoni latu) izkrāpšanā visā pasaulē, skaidro Austrālijas policija.

Policija sākusi starptautisku izmeklēšanu pagājušajā gadā, kad saņēmusi ziņas par aizdomīgiem naudas pārskaitījumiem no kādas finanšu iestādes. Noziedznieki uzlauzuši nelielu uzņēmumu, piemēram, degvielas uzpildes staciju un pārtikas veikalu datorsistēmas Austrālijā un kopējuši tur atrodamos datus.

Iegūtie dati izmantoti neīstu kredītkaršu radīšanai, kuras izmantotas pirkumiem Austrālijā, Honkongā, Eiropas valstīs un ASV, atsaucoties uz policijas paziņojumu, skaidro BBC.

Rumānijas noziedzīgo grupējumu izdevās atklāt un sagraut ar Austrālijas finanšu institūciju un vēl 13 valstu palīdzību, norāda Makevens.


Написать комментарий