“Dinamo” uzņems Ovečkinu, Bekstrēmu un Znaroka “Dynamo”

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs pēdējo spēli 2012. gada priekšpēdējā mēnesī. Rīdziniekiem pretī stāsies Gagarina kausa čempione Maskavas "Dynamo" ar Aleksandru Ovečkinu, Niklasu Bekstrēmu un Leo Komarovu laukumā un Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu uz komandtiltiņa. Spēles sākums paredzēts 19:30, tiešraidi piedāvās TV6 un KHL TV kanāli.

Rīgas "Dinamo" pēdējo spēli savā laukumā aizvadīja pirms 13 dienām, gūstot sešus vārtus un ar 6:4 pieveicot Ņižņekamskas "Neftekhimik". Pirms tam rīdzinieki vārtus nebija guvuši divas spēles jeb 120 minūtes un astoņas sekundes. "Sauso" periodu ar realizētu vairākumu pārtrauca Kaspars Daugaviņš, kurš 23 spēlēs izcēlies ar deviņiem punktiem un negatīvu lietderības koeficientu -8.

Arī pēdējā "Dinamo" izbraukuma spēlē bija desmit gūtie vārti, taču uzvarētājs bija cits – rīdzinieki ar 3:7 piekāpās Ufas "Salavat Yulaev". Tiesa, 22. minūtē Aleksandrs Žirū panāca neizšķirtu (1:1), tomēr otrajās 20 minūtēs ielaistie pieci vārti liedza pacīnīties par uzvaru. No trīs spēļu izbraukuma "Dinamo" mājup pārveda trīs punktus – ar 1:0 izdevās pieveikt "Neftekhimik".

Ņižņekamskā pirmo "sauso" spēli sezonā aizvadīja "Dinamo" zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists – 47 atvairītie metieni. Tomēr mačā pret "Salavat Yulaev" rīdzinieku vārtus pēc deviņu spēļu pārtraukuma sargāja Māris Jučers, kurš pirms noslēdzošās trešdaļas atkal tika nosēdināts uz soliņa.

Arī Maskavas "Dynamo" pēdējā spēlē piedzīvoja neveiksmi – trīs rezultatīvas piespēles izdarot Sandim Ozoliņam, Gagarina kausa čempioniem savā laukumā nācās atzīt Mitišču "Atlant" pārākumu ar 2:5. Nepalīdzēja arī tas, ka maskavieši sāncenšu vārtus apdraudēja gandrīz trīs reizes vairāk (metienu attiecība 44:16).

Tieši pret "Atlant" savus pirmos vārtus sezonā KHL guva uzbrucējs Leo Komarovs, kurš kopš atgriešanās no Ziemeļamerikas divās spēlēs izcēlies ar trim punktiem. Arī abi "Dynamo" rezultatīvākie spēlētāji Maskavas komandu pārstāv tikai Nacionālās hokeja līgas lokauta dēļ.

Aleksandrs Ovečkins 20 spēlēs sakrājis 23 (9+14) punktus, savukārt 11 mačus aizvadījušā zviedra Niklasa Bekstrēma kontā ir septiņi vārti un desmit rezultatīvas piespēles. 25 gadus vecais Bekstrēms punktus guvis pēdējās septiņās spēlēs, turklāt tikai divas viņš noslēdzis ar vienu punktu.

Bekstrēma labākie mači bijuši atspēlēšanās – 14. novembrī "Dynamo", Bekstrēmam izceļoties ar trim vārtiem, atspēlējās no 1:3 un pagarinājumā pieveica Čehovas "Vityaz", savukārt piektdien maskavieši atguvās pat no 0:3 un ar 5:3 savā laukumā uzveica Čerepovecas "Severstal". Laukumā pavadītajās 18:40 minūtēs Bekstrēms guva vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt, atzīmējot Ovečkina devumu komandā, jāizceļ fakts, ka ar viņu ierindā "Dynamo" līdz šim nav zaudējusi divas spēles pēc kārtas. Maskavas klubu no pirmās vietas līgā šķir tikai mazāk uzvaru pamatlaikā nekā Sanktpēterburgas SKA, jo abām vienībām ir 61 punkts.

Tāpat jāatzīmē, ka "Dynamo" rezultatīvākais aizsargs ar 28 spēlēs gūtajiem četriem vārtiem un astoņām piespēlēm ir Filips Novāks, kurš Oļegam Znarokam pievienojās pēc sezonas Rīgas "Dinamo" rindās.

Spēles sākums būs pulksten 19:30, tiešraidi piedāvās gan TV6, gan KHL TV kanāli.

29.11.2012 , 10:00

sportacentrs.com


Написать комментарий