Laikraksts: DP plāno aizliegt paramilitāras organizācijas

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Drošības policija (DP) vēlas vairāku galēji labēju, radikālu un paramilitāru organizāciju aizliegšanu, laikrakstam "Neatkarīgā" apliecināja Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks.

Visticamāk aizliegums skars "Gustava Celmiņa centru", kurā darbojas drošības iestāžu nepārtraukti uzmanītie pērkoņkrustieši, norāda laikraksts. Iespējams, ka līdzīgs liktenis piemeklēs arī aizsargu organizāciju.

Ja DP izdosies savākt pietiekami pārliecinošus dokumentus, paramilitāras biedrības izslēgs no Uzņēmumu reģistra (UR) Biedrību un nodibinājumu reģistra, līdz ar ko tām tiks apgrūtināta pastāvēšana un ar valsti kārtojamo saistību izpildīšana.

Pēdējo reizi Gustava Celmiņa centrs sabiedrības uzmanības lokā nonāca pēc tam, kad Drošības policija oktobra nogalē arestēja organizācijas līderi Igoru Šiškinu, kas jau pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu nogalē tika arestēts par uzvaras monumenta spridzināšanu. Tolaik organizācija sevi dēvēja par Pērkoņkrustu. Pēc neoficiālas informācijas, oktobrī Šiškinu aizturēja laikā, kad viņš iegādājās sprāgstvielas. Vēlāk, pārbaudot Šiškina mājokli, tajā atrasti ne tikai šaujamieroči, bet arī daļēji un nemākulīgi demontēta mīna, kas nevīžīgās attieksmes dēļ kuru katru brīdi varēja eksplodēt.

DP jau iepriekš atzinusi, ka biedrība "Gustava Celmiņa centrs" ir pērkoņkrustiešu piesegorganizācija, kuras ideoloģijas pamatā ir baltās rases pārākums pār citām, un tā ir naidīga demokrātiskas valsts vērtībām, atgādina laikraksts.

Saskaņā ar savulaik iztiesātās krimināllietas materiāliem, nelegālā "Pērkoņkrusta" organizācija izveidota 1995. gadā. Tās biedri trīs reizes organizēti spridzināja pieminekli padomju armijas karavīriem, Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem Uzvaras parkā Rīgā, pēdējā spridzināšanas reizē 1997. gada 5. jūnijā divi organizācijas biedri gāja bojā.


Написать комментарий