Pierobežā mežā noķer kontrabandistu – recidīvistu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Otrdienas rītā robežsargi Salienas pagastā meža masīvā netālu no robežas aizturēja jau iepriekš par cigarešu kontrabandu sodītu vīrieti, kurš mēģinājis no likumsargiem aizbēgt, taču tas viņam nebija izdevies un robežsargs ar suni Zenitu viņu noķēra, informēja robežsardze. Notikuma vietā atrasti 70 000 kontrabandas cigarešu.

Otrdien robežsargi, apsekojot pierobežu, konstatēja pēdas, kuras veda valsts robežas virzienā, un aptuveni 150 metru attālumā no valsts robežas - Daugavpils novada Salienas pagasta meža masīvā - pamanīja arī divas personas ar polietilēna plēvēs ietītām kastēm.

Vīrietis, kurš kā izrādījās jau iepriekš bija administratīvi sodīts par līdzīgiem likumpārkāpumiem, arī šoreiz nepakļāvās robežsargu prasībām un kopā ar līdzdalībnieku, pametot cigarešu kastes, metās bēgt. Taču viņam bēgšanas mēģinājums izrādījās neveiksmīgs, jo viņu apturēja robežsargs ar dienesta suni Zenitu. Otru likumpārkāpēju gan robežsargiem aizturēt neizdevās.

Notikuma vietā robežsargi konstatēja astoņas kastes, kurās atradās 70 000 cigarešu "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 4 500 latu vērtībā.

Likumpārkāpējam par atrašanos pierobežas joslā bez speciālās caurlaides un par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsarga likumīgajām prasībām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

1973.gadā dzimušais vīrietis par nepakļaušanos robežsargu prasībām ir administratīvi sodīts jau 2006.gadā, kad uz ceļa Daugavpils – Braslava ignorēja robežsargu prasību apturēt transportlīdzekli, savukārt 2010.gadā par cigarešu kontrabandu sodīts ar 500 latu lielu naudas sodu un cigarešu konfiskāciju. Toreiz viņa vadītajā automašīnā vairākos slēpņos robežsargi konstatēja 47 740 kontrabandas cigarešu.

Šoreiz par muitošanai pakļauto preču glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess, bet pats likumpārkāpējs ievietots Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Vīrietim par izdarītajiem likumpārkāpumiem draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz divsimt minimālajām mēnešalgām, ar vai bez mantas konfiskācijas.


Написать комментарий