Bruņoto spēku komandieris Latgalē apmeklēs vairākas Zemessardzes un Valsts robežsardzes vienības

foto sargs.lv
foto sargs.lv

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa ziņo, ka šodien, 28.novembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube devies darba vizītē uz Rēzekni, kur viņš apmeklēs 54.inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas 3.vadu un 32.kājnieku bataljonu, kā arī 2.Zemessardzes novada štābā bruņoto spēku komandieris iepazīsies ar novada uzdevumu izpildes gaitu.

Savukārt pēcpusdienā ģenerālleitnants apmeklēs Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldi, kur notiks Valsts robežsardzes un Nacionālo bruņoto spēku vadības darba tikšanās.
Kārtējās tikšanās mērķis ir veicināt robežsardzes un bruņoto spēku sadarbību valsts robežas apsardzības, amatpersonu apmācības, kā arī struktūrvienību sadarbības jautājumos.

Sanāksmes laikā tiks izskatīti abu struktūru sadarbības ietvaros veiktie pasākumi aviācijas, jūras un kinoloģijas jomā un to rezultāti 2012.gadā, kā arī prioritārie sadarbības pasākumi 2013.gadā. Vizītes laikā notiks arī iepazīšanās ar praktisko robežapsardzību Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Opoļu robežapsardzības nodaļā.

Jāatzīmē, ka bruņotajiem spēkiem un Valsts robežsardzei ir izveidojusies cieša sadarbība personālsastāva apmācībā, izmantojot abu iestāžu rīcībā esošās mācību iestādes, kā arī piedaloties kopējās mācībās. Piemēram, Bruņoto spēku skolās robežsargi apgūst angļu valodu un iemaņas dažādu datorprogrammu lietošanā, bet karavīri Valsts robežsardzes koledžā – iemaņas kinoloģijā un citās jomās.

28.11.2012 , 18:15

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий