Gaidot svētkus, Daugavpils centrālais laukums sāk pārvērsties

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils centrālajā laukumā uzsākta Ziemassvētku un Jaunā gada rotājumu montāža. Acīmredzot par pirmo pilsētas rotājumu kļūs Rūķu namiņš, kas pirmo reizi Daugavpilī tika uzstādīts pirms gada.

Šogad pašvaldība iegādājusies jaunus rotājumus, tostarp ap 150 virtenēm un ziemeļbrieža mehānisko figūru, kas esot 165 cm augsta, un papildinās Rūķu namiņa saimi.
Decembra sākumā tiks uzsākta pilsētas aktīvā dekorēšana Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Egles tiks izrotātas vairākos pilsētas mikrorajonos – Ruģeļos, Ķīmijā, Jaunforštadtē, Cietoksnī, Križos, Grīvā, Poguļankā, kā arī pie Ledus halles un Slavas skvērā. Īpaši izrotāts tiks arī Vienības laukums, kurā vēl spožāk mirdzēs zilās egles, lukturu stabi un koki.

Koki un lukturu stabi tiks izrotāti arī galvenajā gājēju ielā – Rīgas ielā. Tiks pārbaudīti, remontēti un ieslēgti rotājumi arī citās ielās, tostarp 18.Novembra ielā. Tiks izrotātas arī vairāku galveno pilsētas objektu – Vienības nama, Ledus halles, Domes – fasādes, kā arī svētku nosakņojumu pilsētniekos radīs parki un skvēri, Rūķīšu namiņš, kas tiks uzstādīts laukumā, tirdzniecības kioski.



Написать комментарий