'Koenigsegg' ķīniešiem gatavo superauto piecās vienībās

publicitātes foto
publicitātes foto

Zviedrijas superauto ražotājs "Koenigsegg" apstiprinājis iepriekš izskanējušās baumas, ka izgatavo "Agera" superauto ekskluzīvo modifikāciju speciāli Ķīnas tirgum, vēsta izdevums "CarAdvice" ar atsauci uz kompānijas dibinātāju un vadītāju Kristianu von Kēnigsegu.

Pēc Kēnigsega vārdiem, ekskluzīvais automobilis iegūs nosaukumu "One: 1". Nosaukums atšifrējams kā dzinēja jaudas attiecība pret spēkrata masu – viens zirgspēks uz vienu kilogramu. Kopumā tiks izgatavotas tikai piecas vienības šīs modifikācijas spēkratu.

Lai panāktu līdzīgo jaudas un masas attiecību, "One: 1" modifikācijai pieclitru V8 biturbo dzinēja jauda tiks palielināta līdz 1400 ZS. Atgādinām, ka standarta "Agera R" versija (attēlā) attīsta 1140 ZS. Speciāli Ķīnas tirgum izgatavotais "One: 1" līdz 100 km/h paātrināsies 2,5 sekundēs – par 0,4 s ātrāk nekā "Agera R".

Kā norāda Kēnigsegs, projekts šobrīd ir agrīnā izstrādes stadijā, tāpēc tehniskie un dinamiskie raksturlielumi tiks precizēti vēlāk. "One: 1" cena būs ap diviem miljoniem ASV dolāru.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий