Piketētāju prasības Daugavpils pilsētas domē joprojām nav iesniegtas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība ziņo, ka pirmdien, 26.novembrī, tā joprojām nebija saņēmusi šī gada 5.novembrī pie Domes notikušā mītiņa dalībnieku parakstīto rezolūciju. Tāpēc pašvaldībai nav zināmas ar līgumu par siltumenerģijas iegādi SC-3 vajadzībām neapmierinātu pilsētnieku oficiālās prasības.

Sākotnēji pasākuma statuss tika noteikts piketa veidā, tomēr tas pakāpeniski pārtapta mītiņā. Rezultātā tika traucēts Domes darbs (daudzi iedzīvotāji nevarēja tikt pie speciālistiem uz pieņemšanu) un autotransporta kustība iestādes tuvumā. Šajā sakarā pašvaldības policija gatavo nepieciešamos dokumentus, lai tiesiski atrisinātu šo situāciju.

Pašvaldības pārstāvji atzīmēja, ka mītiņa dalībnieki ne līdz galam izprata situāciju, daudzi no viņiem minēja Latvijā radušās problēmas. „Uzskatam, ka mītiņš bija politiskā akcija un, iespējams, daudzi nesaprata pasākuma būtību. Pasākuma rīkotāji izteicās pret Domes vadību, bet iedzīvotāji runāja par esošajām problēmām, kuras galvenokārt attiecas uz valsts politiku”, - atzīmēja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Attiecībā uz plašsaziņas līdzekļos minēto informāciju par to, ka pilsētas vadība esot pametusi Domes ēku, izmantojot nevis parādes durvis, bet tā saucamo melno eju, Domē paskaidroja, ka otrās durvis bija spiesti izmantot parastie darbinieki, kuriem nebija nekāda sakara ar to, kas notika pie pašvaldības galvenajām durvīm.


Написать комментарий