Cauņam un CSKA laimīgs punkts pret “Zenit”

foto pfk.cska.com
foto pfk.cska.com

Krievijas Premjerlīgas 17. kārtas centrālajā spēlē Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda izbraukumā cīņā ar pēdējo divu gadu čempioni Sanktpēterburgas "Zenit" izcīnīja neizšķirtu 1:1. Mūsu futbolists laukumā devās sākumsastāvā, bet tika nomainīts 59. minūtē.

Pirms mača neapšaubāmi labākā noskaņojumā bija CSKA - 12 uzvaras pēdējās 13 spēlēs un 1. vieta Krievijas Premjerlīgā. Šīs dienas armijnieku pretiniece "Zenit" ne tikai nupat zaudējusi cerības izkļūt no Čempionu līgas grupu turnīra (mājās 2:2 pret "Malaga", vajadzēja uzvaru), bet arī tika bargi sodīta par savu līdzjutēju uzvedību iepriekšējā pašmāju čempionāta spēlē pret "Dynamo" - tehniskais zaudējums, naudas sodi, kā arī šodien svarīgā spēle pret CSKA bija jāaizvada bez skatītājiem. Par spīti tam "Zenit" šodien ļoti vēlams bija uzvarēt, jo CSKA jau tā bija iekrājusi sešu punktu pārsvaru. Aleksandrs Cauņa izgāja CSKA pamatsastāvā, atkal no tā izstumjot pastāvīgo Serbijas izlases dalībnieku Zoranu Tošiču. Tātad Cauņa ieņēma labās malas pussarga pozīciju.

Spēle noritēja ļoti piesardzīgi, labu momentu nebija. Cauņa divreiz mēģināja sist pa vārtiem, bet abas reizes tika nobloķēts. "Zenit" rindās vienu tīri sakarīgu raidījumu no soda sitienu izpildīja dārgais Halks, un Igors Akinfejevs bija spiests spēlēt ar dūrēm. Ievērojams teritoriāls pārsvars piederēja "Zenit", bumbas kontrole 1. puslaikā mājiniekiem bija grandiozi 73%, taču CSKA aizsardzībā darbojās ļoti akurāti - likumsakarīgs 0:0 pēc 45 minūtēm.

Pārtraukumā negaidīti tika nomainīts Halks, uznākot Vladimiram Bistrovam. Spēles ritējums gan nemainījās, un "Zenit" turpināja būt pirmais numurs. Un 56. minūtē tas deva rezultātu. Aizsargs Renats Janbajevs izspēlēja sieniņu ar Viktoru Faizuļinu, un, CSKA līdera Keisukes Hondas pamests, Janbajevs pārspēja Akinfejevu - 1:0. Drīz vien, 59. minūtē, Leonīds Sluckis nomainīja Cauņu, dodot iespēju Tošičam. "Zenit" turpināja uzbrukt, un viens pats Aleksandrs Keržakovs varēja iesist trīs reizes, taču veiksme stāvēja blakus CSKA gan aizsardzībā, gan arī 85. minūtē uzbrukumā, kad visai nevainīgā situācijā slovāks Tomašs Hubočans pārkāpa noteikumus pret Alanu Dzagojevu. 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja zviedrs Rasmuss Elms. Neizšķirts 1:1.

Šāds iznākums palīdzējis CSKA saglabāt sešu punktu pārsvaru pār "Zenit". Tuvāk gan ir Mahačkalas "Anzhi", kas šodien uzvarēja un pietuvojās līdz trīs punktu attālumam. Nākamajā kārtā 2. decembrī tieši "Anzhi" un CSKA tiksies savā starpā.

27.11.2012 , 08:40

sportacentrs.com


Написать комментарий