Līvānos veiks ielu rekonstrukciju

foto livani.lv
foto livani.lv

Līvānos tuvojas noslēgumam ūdenssaimniecības sakārtošanas darbi: maģistrālā ūdensvada tīklu un pieslēgumu izbūve, kanalizācijas tīklu un pieslēgumu ierīkošana, kā arī citi darbi, vēsta Līvānu novada pašvaldība.

Atvainojamies iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām, ko radīja pārraktās ielas – tās visas tiks sakārtotas. Ceram uz jūsu sapratni un atbalstu, jo šo darbu rezultātā būs sakārtota pilsētas vide, privātmāju iedzīvotājiem būs iespēja pieslēgties ūdensapgādes sistēmai un kanalizācijai.

Lai neatstātu ielas šādā stāvoklī, kā tas ir pašreiz, projekta „Līvānu pilsētas ielu un daudzdzīvokļu māju kvartālu infrastruktūras uzlabošana” ietvaros notiks vairāku Līvānu pilsētas ielu rekonstrukcija. Līvānu novada dome jau ir noslēgusi līgumu ar būvdarbu veicēju, kas tuvākajā laikā uzsāks darbus. Uz ziemas periodu tie tiks pārtraukti, bet atkal atsāksies pavasarī. Līdz 2013.gada rudens sezonas noslēgumam plānots rekonstruēt Jelgavas, Krustpils, Sofijas, Kurzemes, Kr.Valdemāra, Kuldīgas un Strēlnieku ielas – uzklāt jaunu asfalta segumu, ierīkot lietus ūdens kanalizācijas sistēmu, labiekārtot pieguļošās teritorijas, ierīkojot arī kvalitatīvu ielu apgaismojumu. Vairākas ielas (Zaļā, Saules, Zemgales, Sporta, Avotu, Lāčplēša, Dzelzceļa, Rūpniecības, Liepu, Rožu, Pumpura, Stirnu, Meža) tiks rekonstruētas projekta „Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai” ietvaros. Būvdarbus uzsāks 2013.gada aprīlī, bet to pabeigšana ir atkarīga no būvnieku piedāvātajiem termiņiem. Daļu no ielām varētu pabeigt rekonstruēt jau tā paša gada rudenī, bet kopējais termiņš, kad visām minētajām ielām jābūt kārtībā, ir 2014.gada decembris. Dažām atlikušajām ielām, kuras nav iekļautas nevienā no projektiem (Lauku, Līvānu, Robežu, Ausekļa, Kalnu, Baznīcas, Celtuves, Vecbaznīcas, Daugavpils) tiks veikta tranšeju vietu asfaltēšana – daļai jau šoruden, bet pārējām pavasarī. Tām ielām, ko asfaltēs pavasarī, tiek uzklāts šķembu segums. Visas pārraktās ielas tiks sakārtotas, cik ātri vien iespējams.


Написать комментарий