I.Linarte-Ruža: Skolas formas ieviešanas jautājums mākslas skolā nav aktuāls

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Par skolas formas ieviešanas priekšrocībām un trūkumiem var diskutēt ļoti daudz, jo attiecībā uz šo jautājumu nav vienota viedokļa ne mūsu pilsētā, ne Latvijā. Pats par sevi saprotams, ka skolas forma ir skolas brīvā izvēle, kas ir tiešā veidā saistīta ar tās iekšējo kārtību.

Krievu vidusskolā-licejā skolas forma tika ieviesta pirms kāda laika un tās direktors uzskata, ka „mūsu skolā agri vai vēlu visi skolēni nēsās skolas formu”. Tāpēc mums radās jautājums, ko par to domā Daugavpils skolās, kurās pagaidām nav ieviestas skolas formas.

„Saules skolas” direktore Ilona Linarte-Ruža paziņoja, ka skolas formas ieviešana mākslas skolā nav aktuāla, argumentējot savu viedokli ar to, ka māksliniekus un aktierus nav iespējams ielikt rāmjos, kurus simbolizē skolas forma. Pat skolas formas dizaina izstrāde mākslas skolā šobrīd nav reāla, šāda veida projekti ir diezgan sarežģīti un ar to pārsvarā nodarbojas Latvijas Mākslas akadēmija. Tomēr I.Linarte-Ruža neapgalvo, ka tas nevarētu mainīties: „Ja pieteiktos kāds talantīgs mūsu iestādes students, kurš uzņemtos šī projekta īstenošanu, tas būtu reāli”.

Kā triju meitu māte I.Linarte-Ruža atzinās, ka skolas formas ieviešanas jautājumā svarīga ir finansiālā puse. Neskatoties uz to, ka skolas forma apvieno skolēnus, vecākiem sagādātu problēmas iegādāties dažus skolas formas komplektus.

23.11.2012 , 16:55

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий