J.Timošenko: Krievu vidusskolā-licejā agri vai vēlu visi nēsās skolas formu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, skolas forma liecina par piederību kādai noteiktai izglītības iestādei, tā veicina skolas gara nostiprināšanu, nosaka skolēnu uzvedību un disciplinē viņus. Mūsu valsts ietvaros tas būtu aktuāli, jo skolas forma palīdz nodibināt labas attiecības dažādu skolēnu grupu starpā, padarot viņus par vienlīdzīgiem. Tāpēc skolas formas ieviešanas jautājums ar katru gadu kļūst arvien aktuālāks gan visā Latvijā, gan mūsu pilsētā. Trīs Daugavpils skolas – Saskaņas pamatskola, Daugavpils Centra ģimnāzija un Krievu vidusskola-licejs – jau ieviesušas vienotu skolas formu.

Krievu vidusskolas-liceja direktors pastāstīja, ka skolas formas ieviešanas process prasa daudz laika, jo pirms tam nepieciešams apspriest šo jautājumu ar skolēnu vecākiem, rīkojot vecāku sapulces, veikt anketēšanu, organizēt diskusijas un daudz ko citu, grūtības rodas arī sākotnējā posmā - „jaunas idejas ne vienmēr tiek uzreiz pieņemtas”. Direktors paskaidroja, ka viņa vienaudžu skolas laikā neviens nesprieda par skolas formas nepieciešamību, tā vienkārši bija. Šobrīd ideja par skolas formas ieviešanu izplatās pakāpeniski, taču agri vai vēlu tā būs obligāta visiem Krievu vidusskolas-liceja skolēniem.

Kā arī J.Timošenko atzīmēja, ka skolas formas ieviešana „nivelē skolēnu vecāku labklājības stāvokli, disciplinē skolēnus, veidojot viņu tēlu”. Atbildot uz jautājumu par skolas formas nepieciešamību visās Daugavpils skolās, direktors bija diplomātisks: „Visas izglītības iestādes ir autonomas, un es nevaru uzspiest savu viedokli šajā jautājumā... Teiksim tā – es neiebilstu”.

22.11.2012 , 17:40

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий