Rēzeknes bērni un jaunieši svin valsts svētkus ARPC „Zeimuļs”

foto K.Kalabanovs
foto K.Kalabanovs

Latvijas Republikas 94.gadadienas svinību priekšvakarā, 15. novembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” noritēja pasākums „Manas mājas – Latvija-Latgale-Rēzekne”. Pirmo reizi šajās telpās skanēja Latvijas himna, bet svētku patriotisko noskaņu uzbūra pasākuma vadītāji: Laura Gribuste un Reinis Deksnis, vēsta Rēzeknes pašvaldība.

Svētku uzrunā Austrumlatvijas radošo pakalpojuma centra vadītāja Jevgenija Kušča vēlēja centra apmeklētājiem izturību, veselību un panākumus. Svinīgajā tikšanās reizē tika sumināti interešu izglītības pedagogi, kuri ilgus gadus veltījuši pedagoģiskajam darbam Rēzeknes pašvaldībā. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča parakstītu atzinības rakstu par ilggadēju pedagoģisko darbu saņēma Mārīte Sulojeva, Aija Cīrule-Leiduma un Irēna Kučāne.

Pasākumu kuplināja Skolēnu interešu centra bērnu un jauniešu vokālās grupas (skolotāja Aija Cīrule-Leiduma), akordeonistu ansamblis (vadītāja Zenta Jukeviča). Mazliet nedroši uz skatuves kāpa četrgadīgie un piecgadīgie rēzeknieši, kuri aizkustinoši stāstīja, ko viņiem nozīmē Rēzekne. Kāds atzina, ka tā ir māmiņa un tētis, vēl kādam sava gultiņa, citam – lellīte.

Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes pārstāvji ar pašu veidotu video ikvienam atgādināja, ka mūsu pilsētā nozīmīgākās vietas ir vēstures nesēji –pieminekļi, ceļi, krustceļi, kā arī šīs pilsētas iedzīvotāji. Rēzekne – varavīksnes loks, kas savieno austrumus un rietumus, dažādu tautību cilvēkus, bērnus un jauniešus. Uz kopīgu koncerta noslēgumu un emocionālu pacēluma mirkli visus pulcināja folkloras kopa ,,Vīteri” (vadītāja Sandra Stare), kad skanot latviešu tautasdziesmai simboliski tika aizdegtas svecītes ap Latvijas kontūru, bet viskošāk tās aizdegās tieši Latgales novada sirdī – vietā, kur kartē atzīmē Rēzekni.

Saglabāsim patriotismu, lai tas nenoplok arī pēcsvētku laikā, atcerēsimies, cik svarīgi ir strādāt savas valsts, sava novada un savas pilsētas labā!


Написать комментарий