Interesi atgriezties Latvijā oficiāli šogad izrādījuši 30 cilvēki

publicitātes foto
publicitātes foto

Šogad oficiāli interesi par atgriešanos Latvijā izrādījuši 30 aizbraukušie, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Vēstniecībās šogad vērsušies apmēram 30 cilvēki, kuri interesējušies par iespējām atgriezties Latvijā. Taču, kā norādīja ministrs, nereti aizbraukušie iespējas, lai atgrieztos Latvijā, meklē dažādos interneta portālos un citās vietās, ne tikai oficiāli vēstniecībā.

Ministrs pieļāva, ka biežāk cilvēki par iespējām atgriezties Latvijā interesējas portālos, kuri piedāvā te darbu, bet retāk – oficiālās iestādēs. Par iespējām atgriezties Latvijā Rinkēvičs plāno runāt arī vizītē Īrijā.

Savukārt šogad ārvalstīs reģistrēti vairāk nekā 2600 jaunie pilsoņi, tautiešiem ārvalstīs dzimušie bērni, atzina Rinkēvičs. Ministrs atzina, ka tas ir liels bērnu skaits un "gads vēl nav beidzies".

Jau vēstīts, ka aplēses par to, cik daudzi cilvēki pēdējos gados Latviju ir pametuši, ir dažādas, 10 gadu periodā tie varētu būt apmēram 213 tūkstoši. Valdībā regulāri tiek runāts par plāniem, tautiešu atgriešanai mājās.


Написать комментарий