Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijai – Zaļais diploms

foto Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija
foto Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija

Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija 2012. gada septembrī ir ieguvusi Latvijas ekoskolas nosaukumu un Zaļo diplomu, jo ir iesaistījusies starptautiskajā ekoskolu programmā, kas ir viens no populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, informē Rēzeknes pašvaldība.

7. novembrī visā pasaulē norisinājās World Days of Action jeb Pasaules rīcības diena, kuras ietvaros Ekoskolas visā pasaulē demonstrēja videi draudzīgas rīcības piemērus. Šīs akcijas ietvaros no 20. līdz 23. novembrim Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijā norisinās Ekošķirošanas nedēļa, un katra diena piesaista ar dažādiem aizraujošiem pasākumiem. Visi skolēni vāc, sver, nodod makulatūru, plastmasas pudeles, baterijas un katra klase iesniedz 3-5 interesantas fotogrāfijas, kā noritējis šis process klasē.

Trešdien, 21. novembrī, katrs skolēns nāk uz skolu ar vienu tīru, nesaplacinātu plastmasas pudeli, lai pēc tam pie skolas ieejas ārpusē filmētu flešmobu – plastmasas pudeļu placināšanu, lai tās varētu nodot tālākai pārstrādei.

22. novembris – Atkritumu otrreizējās izmantošanas diena. Tās ietvaros notiks pasākums 1.- 4. klašu skolēniem „Atkritumu šķirošana mūsu zaļai rītdienai”, modes skate „Atkritumus var izmantot arī tā!”, radošo darbu prezentācija, RVPĢ 10. klases skolēnu radītās videofilmas „Šķirot – tas ir stilīgi!” pirmizrāde.

23. novembris – Zaļās attieksmes veidošanas diena, kura ietver pasākumu 5. -12. klašu skolēniem „Atkritumu šķirošana mūsu zaļai rītdienai”, radošo darbu prezentāciju, videofilmas „Šķirot – tas ir stilīgi!” prezentācija, videoraidījuma „Ūdens enerģijas (HES) izmantošana Latvijas apstākļos” noskatīšanās. Protams, paredzēta aktīvāko skolēnu un klašu apbalvošana.


Написать комментарий