Turpinās apspriest valsts līdzdalību kapitālsabiedrībās

foto tlc.howstuffworks.com
foto tlc.howstuffworks.com

Ceturtdien Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītā valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas darba grupa kārtējā sēdē apspriedīs kapitālsabiedrību turpmāko statusu un kapitāla daļu iespējamo turētāju attiecībā uz Ekonomikas ministrijas turējumā esošajām kapitālsabiedrībām, portāls „Delfi” uzzināja PKC.

Tiks spriests par VAS „Privatizācijas aģentūra”, VSIA „Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs”, VSIA „Latvijas nacionālais metroloģijas centrs”, VSIA „Latvijas Garantiju aģentūra”, VAS „Latvenergo” un Finanšu ministrijas turējumā esošo kapitālsabiedrību VAS „Augstsprieguma tīkls”.

Līdz 21.novembrim no nozaru ministrijām saņemti priekšlikumi par rīcību attiecībā uz valsts turpmāko līdzdalību 153 kapitālsabiedrībās, no kurām izvērtētas 49 kapitālsabiedrības.

PKC vadītās darba grupas uzdevums ir nodrošināt valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas kopējo virzību un izvērtēt nepieciešamību saglabāt valsts līdzdalību kapitālsabiedrībās. Tā tika izveidota 2012.gada 19.jūnijā ar Ministru prezidenta rīkojumu.

PKC vadītajai darba grupai jāizvērtē nozaru ministriju iesniegtā informācija un priekšlikumi par valsts līdzdalības kapitālsabiedrībās nepieciešamību, ņemot vērā, ka publiskas personas līdzdalība komercdarbībā ir pamatojama ar tirgus nepilnības esamību vai svarīgām valsts (sabiedrības) interesēm stratēģiski svarīgā nozarē.

Darba grupai jāsniedz priekšlikumi Ministru kabinetam arī par kapitālsabiedrības turpmāko pārvaldītāju.


Написать комментарий