Latvijas veterinārārsti diskutēs par nozares aktualitātēm

foto frenchconnections.co.uk
foto frenchconnections.co.uk

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF) ceturtdien un piektdien rīkos konferenci, uz kuru aicināti visi veterinārārsti – praktiķi, mācībspēki, zinātnieki un valsts pārvaldē strādājošie, portālu „Delfi” informēja LLU.

„Konferenci "Veterinārmedicīnas zinātnes un prakses aktualitātes" rīkojam kā gada lielāko notikumu Latvijas veterinārmedicīnas nozarē un vēlamies sniegt pēc iespējas lielāku ieguvumu visiem tās dalībniekiem. Šoreiz konferenci organizējam ciešā sadarbībā ar Latvijas Veterinārārstu biedrību un Latvijas Veterināro Zāļu Lieltirgotavu asociāciju," atklāj VMF dekāns Ilmārs Dūrītis.

Konference tiks atklāta Jelgavas pils Aulā ar zemkopības ministres Laimdotas Straujumas un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa uzrunām.

Pēc tam plenārsēdē nozares vadošie ārvalstu un Latvijas speciālisti sniegs ieskatu par pasaulē aktuālām tēmām veterinārmedicīnā, piemēram, cilmes šūnu terapijas iespējām, aktuālākajām infekcijas un invāzijas slimībām, veterinārārsta lomu pārtikas un vides higiēnā un sabiedrības veselībā, bioētiku un citām.

23.novembrī konferences darbs būs organizēts Produktīvo dzīvnieku un zirgu, Mazo dzīvnieku, kā arī Pārtikas un vides higiēnas sekcijās. "Darbs sekcijās tiks vadīts tā, lai nodrošinātu aktīvu diskusiju starp zinātniekiem un praktiķiem, rosinātu zinātniekus risināt praksē aktuālos jautājumus, bet praktiķus pielietot zinātnes sasniegumus ikdienas darbā," norāda Dūrītis.
Konferences laikā darbosies veterināro zāļu un produktu izstāde, savukārt zāļu lieltirgotavas organizēs dažādus informatīvus pasākumus.


Написать комментарий