Itāliešu elektromobilis – 500 km ar vienu uzlādi

publicitātes foto
publicitātes foto

Itālijas kompānija "Lazzarini Design" izstrādājusi trīsvietīga elektromobiļa projektu "Minima", kas ar pilnu akumulatoru uzlādi būs spējīgs nobraukt aptuveni 500 kilometru distanci.

Nepilnus trīs metrus garajā elektromobilī vadītājs sēž pa vidu, bet divi pasažieri – katrs savā pusē nedaudz aiz autovadītāja. Mazā elektromobiļa pamatā ir alumīnija rāmis, bet virsbūves paneļi izgatavoti no stikla šķiedras. "Lazzarini Minima" sver 600 kilogramu, no kā 200 kg – akumulatori.

Itālieši šo spēkratu plāno aprīkot ar elektromotoru, kas ļauj paātrināties līdz 130 vai 160 km/h. Izstrādātāji norāda, ka, braucot dinamiski, ar pilnu uzlādi varēs veikt aptuveni 320 km distanci. Tomēr pilsētas apstākļos ar to varēs nobraukt līdz pat 500 km.

Šobrīd "Lazzarini Design" meklē investoru, kurš būtu gatavs ieguldīt naudu projekta realizācijā. Kā norāda itālieši, dabīga mēroga maketa izstrādei būtu nepieciešami aptuveni 35 tūkstoši eiro, bet reāli strādājošam prototipam – 300 tūkstoši eiro. Ja šāds elektromobilis nonāktu masveida ražošanā, "Lazzarini" plāno, ka tā cena būtu 10 tūkstoši eiro.


Написать комментарий